Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 02 april 2022 @ 00:10 door Travelboy , 701 keer bekeken

De iconische Interrail Pas viert in 2022 zijn 50ste verjaardag. De eerste Interrail Passen werden in maart 1972 verkocht en dit betekende een revolutie op het gebied van reizen. ‘Interrailen’ werd al snel synoniem voor een unieke reiservaring en de vrijheid om Europa met de trein te ontdekken. Al vijf decennia staat de Interrail Pas symbool voor een verenigd Europa zonder grenzen.

 

Bij de lancering maakte de Interrail Pas het jonge reizigers tot 21 jaar mogelijk om 21 landen per trein te ontdekken met slechts één treinpas. Deze treinpas begon als een eenmalige aanbieding ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de Internationale Unie van Spoorwegen (UIC). Het doel van deze unie was grenzen te laten vervagen en flexibel reizen binnen Europa mogelijk te maken. Na het grote succes in 1972 werd de pas een blijvend product en inmiddels hebben al meer dan 10 miljoen reizigers ermee door Europa gereisd.

 

Sinds 1998 is de pas beschikbaar voor reizigers van alle leeftijden, met aanbiedingen voor gezinnen en senioren. In 1972 begonnen we met 21 deelnemende landen, maar tegenwoordig kun je met de treinpas door 33 landen reizen en gebruikmaken van zowel nationale als particuliere spoorwegmaatschappijen. De Interrail Pas wordt momenteel ondersteund door meer dan 40 spoorweg- en veerbootmaatschappijen.

 

Carlo Boselli, algemeen directeur bij Eurail: “Met een Interrail Pas kun je Europa op een milieuvriendelijkere manier ontdekken. Onder het motto ‘go one stop further’ dagen we onze klanten uit ook de minder bekende bestemmingen en verborgen pareltjes van ons continent te ontdekken.”



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.