Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 04 juli 2022 @ 00:23 door Travelboy , 562 keer bekeken

Tijdens de corona lockdown in 2020 had Airbnb een tijdelijke ban ingesteld op fuiven en evenementen in privéwoningen. Dit om ervoor te zorgen dat mensen zich zouden houden aan de afstandsregels die omwille van de pandemie opgelegd werden wereldwijd.



Het bedrijf heeft nu aangekondigd dat het dit verbod definitief gaat maken, en in zijn gebruiksregels gaat vastleggen. De reden: de fuiven, feestjes en evenementen die huurders van een Airbnb locatie hielden, waren eigenlijk wel heel hinderlijk voor de buren van die locaties. Die dan hun gram kwamen halen bij de verhuurder, met alle spanningen die daaruit voortvloeien.



"Het verbod op feestjes is uitgegroeid tot veel meer dan een gezondheidsmaatregel", vertelt het bedrijf in een blog posting. Concreet gaat het om feestjes die een open invitatie inhouden via de sociale media. En ook om feestjes die "storend" zijn, dus klachten uitlokken bij de buren.



Maar anderzijds heeft Airbnb een verbod op dat het eveneens in 2020 ingesteld had, om een locatie met meer dan 16 mensen te bewonen. Dat omdat bepaalde locaties wel degelijke groot genoeg zijn om bijvoorbeeld gezinnen te herbergen die uit meerdere generaties bestaan - oma's en opa's, kinderen en kleinkinderen...


www.theverge.com/2022/6/28/23186141/airbnb-party-ban-policy-16-person-occupancy-limit-lifted



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.