Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 10 februari 2022 @ 00:05 door Travelboy , 642 keer bekeken

Overnachten in een yurt in Nederland, vaak middenin de natuur, is een bijzondere ervaring. Of je nu kiest voor een basic yurt tent of een yurt die van alle gemakken voorzien is, slapen in een yurt is leuk! ‘s Avonds stook je een lekker warm vuurtje in de houtkachel en kijk je naar de sterrenhemel door de ronde tono in het dak van de yurt. Een overnachting in een yurt is ideaal voor een romantisch weekendje weg, of juist een paar dagen back to basic in de natuur!

 

 

1. Overnachting in een boutique yurt | Toldijk, Gelderland

 

Deze yurt bij een boerderij in het Gelderse plaatsje Toldijk is ingericht als een boutique hotelkamer. Maar dan ook nog met een volledig ingerichte keuken, privétoilet en buitendouche! Een echte glamping ervaring dus. Omdat de yurt zo vrij ligt, kun je lekker je eigen gang gaan. Stook gerust een vuurtje en kook een lekker gerecht in een Dutch Oven bijvoorbeeld. Liever binnen zitten? Kruip dan gezellig bij de open haard!

 

Overnachting in deze yurt? Check prijzen & beschikbaarheid > 
Is deze yurt volgeboekt? Op hetzelfde terrein is nog een yurt te vinden die je kunt huren!

 

yurt tent

 

 

2. Slapen in een yurt in Nationaal Park Drents-Friese Wold | Boijl, Drenthe

 

Wil je overnachten in een yurt tent met veel rust en ruimte om je heen? Dan is deze yurt in misschien wel jouw ideale plekje! Hij is namelijk gelegen in één van de grootste natuurgebieden van Nederland, Nationaal Park Drents-Friese Wold. Je kunt er dus genieten van veel rust en je kunt er heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving. En misschien kun je ook wel wat wildlife spotten: mensen die eerder in de yurt verbleven geven ook dat ze veel reeën en eekhoorntjes hebben gezien! De yurt is gezellig ingericht en de badkamer in het naastgelegen badhuisje is origineel gemaakt door de eigenaars, met een hangend bad. Ook kun je gebruik maken van de sauna.

 

Deze yurt huren? Check prijzen & beschikbaarheid >

 

 

 

3. Back to basic in deze yurt tent | Klein Zundert, Noord-Brabant

 

In deze yurt tent in Noord-Brabant ga je echt even terug naar de basis. Er zijn geen voorzieningen, behalve een basic toilet en een houtkachel, deze moet je dus ook ‘s nachts opstoken om het warm te houden. Je neemt dus ook je eigen (lucht)bed en slaapzak mee. Groenten kun je (in het seizoen) halen uit de moestuin die bij de yurt gelegen is. ‘s Nachts kun je door de tonoo (het ronde wiel in het dak van de yurt) kijken naar de sterrenhemel.

 

Deze yurt in Nederland huren? Check prijzen & beschikbaarheid >

 

back to basic yurt

 

 

4. Een yurt huren op een wijngaard | Schijndel, Noord-Brabant

 

Deze yurt tent staat wel op een heel bijzondere plek, namelijk op camping in een wijngaard. Je kunt dus genieten van een glaasje wijn of sap van eigen pluk! En dat niet alleen, je kunt bij de yurt nog veel meer beleven. Maak bijvoorbeeld gebruik van de tentsauna (banya) of de houtgestookte hot tub. Of ga picknicken in de kruidentuin. Je kunt zelfs een yogales bij je verblijf boeken!

 

Slapen in deze yurt? Check prijzen & beschikbaarheid >

 

overnachten in een yurt in noord-brabantyurt in noord-brabant

 

 

5. Overnachten in een yurt in Nederland in de mooie natuur van de Drentse Aa | Stieltjeskanaal, Drenthe

 

Wil je even de natuur in? Huur dan deze yurt in het Kniphorstbos  in het natuurgebied de Drentse Aa. In deze yurt vind je een een- en een tweepersoonsbed, een zithoek en een houtkachel. ‘s Avonds kun je dus genieten van je eigen houtkachel, maar je kunt ook elders op het terrein een vuurtje stoken bij de vuurplaats. Er is geen elektriciteit, geen wifi…. een plek om tot rust te komen dus. Bijzonder: de eigenaars wonen zelf ook in een yurt (op een apart terrein)!

 

Wil jij slapen in een yurt? Check prijzen & beschikbaarheid >

 

yurt in drenthe

 

Nog meer yurts in Nederland om te huren voor een overnachting:

 

Noord-Holland

Yurt met privé hottub
EGMOND AAN DEN HOEF | Luxe yurt vlakbij strand en zee. Met vrij uitzicht over de bollenvelden!
 
 

Noord-Holland

Yurt aan het water
BEINSDORP | Romantische yurt aan het water (met steiger) vlakbij Haarlem. Met hottub!
 

 

Zuid-Holland

Yurt in een veenweidegebied
WARMOND | Yurt in een boomgaard in een uniek veenweidegebied aan de Kagerplassen, vlakbij Leiden.
 
 
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.