Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 30 juni 2022 @ 23:36 door Travelboy , 664 keer bekeken

FlixBus bereidt zich voor op een recordzomer in België en Nederland. Vooraf geboekte reserveringen voor de vakantie geven aan dat er meer boekingen zullen zijn dan in het referentiejaar 2019, voor de pandemie.

 

Sinds februari maakt FlixBus een exponentiële groei door in de Benelux. Dit kwam tot uiting tijdens de reeks Pasen-Hemelvaart-Pinksteren met uitzonderlijke resultaten. De Benelux heeft sindsdien recordboekingen gezien voor de maanden juni-juli-augustus, waardoor het busbedrijf anticipeert op een historische prestatie in de Benelux tijdens de zomerperiode.

 

Na twee jaar coronacrisis, die vooral de toerisme- en vervoerssector heeft getroffen, lijkt het erop dat de terugkeer naar de normale gang van zaken zich vooral voordoet in deze sectoren. Inflatie, stijgende brandstofprijzen, stakingen en verstoringen in de luchtvaart- en spoorsector. Reizigers lijken een gecompliceerde zomer voor hun vakantie te verwachten en schakelen massaal over op vervoer met FlixBus, de meest economische, betrouwbare oplossing om comfortabel en duurzaam overal in de Benelux en Europa te kunnen reizen.

 

“De zomerperiode belooft ongelooflijk te worden voor de Benelux,” stelt Fokke Wim Velthuijsen, Development Director van FlixBus Benelux: “Boekingscijfers breken records. Dit bevestigt een trend die is ingezet sinds de vakantie van februari, aan het einde van de Omicron-golf. Onze teams hebben hard gewerkt om FlixBus door de moeilijkste tijden van de afgelopen twee jaar te laten groeien, en dat werpt vandaag zijn vruchten af. Belgen en Nederlanders willen reizen en in een ingewikkelde economische context en een transportsector vol onzekerheden, blijft FlixBus deze zomer de meest economische, betrouwbare, comfortabele en duurzame oplossing om overal in Europa naartoe te gaan.”

 

De verstoringen op Schiphol Airport blijven een positief effect hebben op de bedrijfsvoering van FlixBus in Amsterdam. Sinds het begin van de problemen op Schiphol waarbij er eisen en limieten gesteld werden op het reizen van en naar Amsterdam, voornamelijk op middellange en lange afstandsverbindingen, kende FlixBus een aanzienlijke stijging van de gemiddelde bezetting.

 

Om het stopzetten van de goedkope Izy-treinen tussen Brussel en Parijs te compenseren en om aan de grote vraag tussen de twee hoofdsteden te voldoen, zal FlixBus in juli en augustus meer dan 30 dagelijkse retourritten aanbieden tussen Parijs en Brussel.

 

Ook heeft FlixBus sinds maart besloten om de aanzienlijke stijging van de brandstofprijzen niet door te rekenen in de prijs van zijn tickets. De FlixBus-tarieven blijven de voordeligste op de markt met middellange en lange- afstandsritten beschikbaar vanaf € 2,99.

 

FlixBus zegt er deze zomer alles aan te zullen doen om zo goed mogelijk aan de vraag van haar passagiers te voldoen. Zo worden vanaf juli hogere frequenties, nieuwe directe verbindingen en nieuwe bestemmingen tegen de beste prijzen aangeboden. Zo komt er een versterkt aanbod voor meerdere bestemmingen vanuit België en Nederland. Enkele tientallen extra bussen zijn op de weg gezet om steden als Brussel, Amsterdan, Zürich, Londen, Berlijn, Antwerpen en Parijs beter te verbinden. Ook zijn er een groot aantal nieuwe directe verbindingen geopend, zoals Brussel-Antwerpen-Eindhoven, Brugge-Düsseldorf, Brussel-Londen en Hamburg-Bergen.

 

bron: https://pvmagazine.nl/



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.