Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 30 maart 2022 @ 00:02 door Travelboy , 726 keer bekeken

De afgelopen twee jaar gingen we massaal op vakantie in eigen land, maar ondertussen kunnen we weer verre reizen maken. Iets waar Tom Waes (53) alvast gretig gebruik van maakt. Voor de nieuwe reeks ‘Reizen Waes: wereldsteden’ reist Vlaanderens bekendste avonturier opnieuw de wereld rond en bezoekt hij enkele van de boeiendste en belangrijkste steden ter wereld.

 

 

Metropolen zoals Caïro (Egypte), Los Angeles (Verenigde Staten) en Mexico City (Mexico) blijven maar groeien. Bovendien blijken ze de ideale speeltuin voor Tom Waes, die altijd op zoek is naar inspirerende verhalen en unieke avonturen. “Voor ‘Reizen Waes’ ben ik in de eerste plaats op zoek naar straffe mensen en verhalen. En waar vind je die beter dan in enkele van de belangrijkste metropolen ter wereld?”, aldus Tom Waes. Voor ‘Reizen Waes: wereldsteden’ trok de acteur naar enkele steden waarvan hij dacht dat hij ze al kende zoals Mexico City, Londen of Los Angeles. “Ik heb een aantal steden van een heel andere kant gezien”, klinkt het verder nog. 

 

Met meer dan 20 miljoen inwoners mocht ook een stad als Caïro niet op Toms lijst ontbreken. Daarnaast maakt de televisiemaker ook een tussenstop in Ulaanbaatar (Mongolië), het buitenbeentje van de reeks. “De aantrekkingskracht en het belang van Ulaanbaatar voor Mongolië en omgeving zijn enorm. Ik ben er naartoe getrokken in volle winter, bij -30 graden Celsius. Dat op zich was al een hele uitdaging.”

 

‘Reizen Waes: wereldsteden’ is vanaf 3 april elke zondag om 20 uur te zien op Eén en via VRT NU. 

 

bron: www.hln.be

 

Ik neem aan dat de VPRO deze serie later dit jaar gaat uitzenden



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.