Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 14 februari 2022 @ 00:01 door Travelboy , 832 keer bekeken

Australië: de droombestemming voor backpackers. Een overvloed aan nationale parken, witte stranden vol surfers en natuurlijk dat heerlijke accent. Na twee jaar gaat het land weer open voor reizigers en als je snel bent, kom je misschien zelfs in aanmerking voor een gratis visum.

 

waterval Australië
© iacomino FRiMAGES / Shutterstock

 

In maart 2020 sloot Australië de grenzen voor internationale reizigers. Om te voorkomen dat Covid-19 hier voet aan de grond zou krijgen, waren burgers en permanente inwoners overgeleverd aan een van ’s werelds strengste lockdowns. Pas in de afgelopen maanden zijn er mondjesmaat weer mensen toegelaten tot het land, voornamelijk Australische burgers die terugkeerden vanuit het buitenland. In december 2021 vond een verdere versoepeling plaats door internationale studenten en hooggekwalificeerde werknemers het land weer in te laten. Deze groepen werden gekozen, omdat ze van groot belang zijn voor de Australische economie.

 

kangaroo sign
© Bernd Leitner Photography / Shutterstock

 

All you need is love

Op maandag 7 februari kwam de Australische premier Scott Morrison met het goede nieuws dat de grenzen op 21 februari verder zullen openen. Australische inwoners met familieleden, geliefden of goede vrienden in het buitenland kunnen elkaar dan na een gemis van twee jaar eindelijk weer in de armen sluiten. Al in tranen van de All You Need Is Love kerstspecial van Robert ten Brink? Dan is een extra doos tissues wellicht geen slecht idee als je op die dag je telefoon opent en beelden ziet van de Australische vliegvelden. 

 

Maar niet alleen voor de Australische bevolking is dit goed nieuws. Backpackers en reisliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen bij deze aankondiging en eindelijk weer voet zetten in het land aan de andere kant van de wereld. Tenminste, als je volledig gevaccineerd bent en een geldig visum hebt. In Australië ben je volledig gevaccineerd bij twee doses van AstraZeneca, Pfizer of Moderna. Bij Janssen is zelfs één vaccin al voldoende om het land in te mogen. Vooralsnog is de booster dus niet verplicht om toegang te krijgen tot Australië.

 

Australie berg
© Uwe Aranas / Shutterstock

 

Gratis visum

Wil je backpacken door Australië en al dat reizen combineren met een baan om al je onvergetelijke activiteiten te bekostigen? Of wil je als uitwisselingsstudent het land trotseren? Dan is er goed nieuws: de Australische overheid heeft 55 miljoen dollar beschikbaar gesteld om de kosten voor het internationale studentenvisum en het Working Holiday Maker Visa terug te betalen. 

 

Moet je alleen wel zorgen dat je vóór 19 april 2022 voet aan wal zet in het land. Een visum kost 495 AUD: geen verkeerd bedrag dus om terug te krijgen en zelf te besteden op je reis. De reden voor de teruggave van deze kosten zijn de grote arbeidstekorten waarmee Australië kampt. Dus werk je normaal gesproken in de landbouwsector, horeca of (ouderen)zorg? Of lijkt dat je wat? In Australië word je met open armen ontvangen en kunnen ze je hulp goed gebruiken.

 

Great Barrier Reef
© Edward Haylan / Shutterstock

 

Sabbatical

 

Heb je het echt even helemaal gezien in Nederland? Met een Working Holiday visum kan je een volledig jaar in Australië verblijven. Nog niet lang genoeg? Na een jaar kan je zelfs nóg zo’n zelfde werkvisum krijgen. Voorwaarde is dat je dan wel minimaal drie maanden werkt op een afgelegen plek óf in een branche met personeelstekorten.

 

Kleine maar belangrijke kanttekening hierbij is dat je tussen de achttien en dertig jaar oud moet zijn om in aanmerking te komen voor dit visum. Voldoe je hier niet aan? Vraag dan een toeristenvisum aan. Moet je alleen wel zelf de portemonnee trekken voor de kosten. Wacht dus niet langer en boek die reis. Wie weet sta je over een maand wel bij de Sydney Opera House, spot je kangoeroes in het wild of duik je door ’s werelds grootste koraalrif.

 

bron: www.npo3.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.