Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 11 augustus 2022 @ 00:54 door Travelboy , 1143 keer bekeken

De Flixbus staat gekend als de goedkoopste busmaatschappij, die je naar wereldsteden zoals Londen en Parijs brengt. Maar is de bus ook geschikt voor lange reizen naar vakantielanden? En hoeveel betaal je daar dan voor? Onze journalist reisde van Luik naar Milaan en vertelt vijf dingen die je best weet voor je boekt. “Tijdens onze vakantie werd de bus voor de terugreis plots geannuleerd.

 

 

Rustig slapen is moeilijk

 

Een lang dutje doen om te bekomen van je vermoeiende reis is niet zo eenvoudig op de Flixbus. Eerst en vooral kan het tijdens de vakantieperiode bijzonder druk worden. Schreeuwende kinderen of een snurkende buurman, je moet het er allemaal bijnemen. Bovendien stopt de bus op regelmatige tijdstippen om andere passagiers op te laten stappen. De buschauffeur doet op dat moment alle lichten aan en roept de naam van de stopplaats door de speakers. Niet zo aangenaam als je ‘s nachts rijdt. Een slaapmasker en nekkussentje zijn dan ook grote aanraders. 

 

 

Echt wel de goedkoopste

 

Over de werking van de Flixbus kan je discussiëren, maar een ding is zeker: ze zijn een pak goedkoper dan de trein. Een voorbeeldje: als je in de tweede week van augustus een Flixbus neemt vanuit Luik naar Milaan (heen-en-terug), betaal je voor de goedkoopste optie ongeveer 140 euro (deze prijzen vonden we eind juli). Je reist ‘s nachts, moet één keer overstappen en doet er zo’n 14 uur over. Wil je dezelfde reis doen met de trein? Dan betaal je daar gemiddeld 300 euro voor. Bovendien moet je daar bij de goedkoopste optie meerdere keren overstappen. Als je wil besparen, is de keuze dus al snel gemaakt. 

Plotse annulering is mogelijk

 

Flixbus kan een geplande bus amper enkele dagen op voorhand annuleren wegens operationele redenen. Iets wat niet ideaal is als je duizenden kilometers van huis verwijderd bent. Als compensatie stelt Flixbus je dan wel enkele alternatieve buslijnen voor, maar die moet je zelf vastleggen. Bovendien moet je er rekening mee houden dat je zo een mogelijke overstap misschien niet meer haalt. Je kan de busrit ook nog altijd annuleren en je geld terugkrijgen. Maar daar heb je natuurlijk weinig aan als je graag thuis wilt raken. Hou daarom tijdens je vakantie zeker je mailbox met mogelijke wijzigingen in de gaten. Wil je zelf een busrit annuleren vanwege een persoonlijke reden? Dan kan je die kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek. Na die periode rekent Flixbus een vergoeding aan van maximum 5 euro. 

 

Stoel reserveren kost geld

 

Bij een reis met de Flixbus zijn de zitplaatsen vrij te kiezen. Als je zeker wilt zijn dat je naast je vrienden of familie zit, kun je dus het best een stoel reserveren. Zo kan je bijvoorbeeld tegenover elkaar zitten of zelfs een extra stoel reserveren. Op die manier heb je nog meer ruimte om languit een dutje te doen. Voor die luxe betaal je wel een kleine kost. Hoeveel dat is, hangt af van het soort zitje en hoelang de trip duurt. Reken gemiddeld op zo’n 2 à 3 euro extra per persoon. Let wel op: een stoel reserveren gaat niet voor alle reizen. Check dus zeker de mogelijkheid bij je online boeking. 

Voldoende ruimte voor je bagage

 

Hoewel Flixbus een budgetmaatschappij is, heb je toch voldoende plek om je koffers op te bergen. Je mag per persoon een koffer (80×50×30 cm) van 20 kilogram meenemen. Voor de handbagage (42×30×18 cm) is dat 7 kilogram. Dat valt te vergelijken met de hoeveelheden die je mag meenemen op een vliegtuig. Het enige nadeel is dat de opbergruimte voor de handbagage niet in iedere bus voldoende ruim is. Het kan dus zijn dat je die bagage bij je voeten moet zetten. Toch extra bagage bij? Ook dan valt de prijs nog goed mee. Zo betaal je voor een koffer van 20 kilogram nog maar 3,99 euro extra. 

 

bron: www.hln.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.