Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 10 september 2022 @ 00:07 door Travelboy , 580 keer bekeken

Alles om ons heen wordt duurder: benzine, de boodschappen en ons drankje op het terras. Maar niet gevreesd! Er zijn nog plekken waar je niet je hele vermogen neerlegt voor een verfrissend pintje. Daarom vertellen wij je waar je het goedkoopste biertje kan bestellen in Europa.

 

Waarschijnlijk geen grote verrassing, maar het goedkoopste bier vind je op dit moment in Oost-Europa volgens de Global Beer Price Index. In Belarus bestel je al een halve liter van de tap voor 0,83 euro, in Oekraïne voor 1,05 euro en in Azerbeidzjan voor 1,06 euro. Volgende stap? Kijken natuurlijk wáár in die landen je dat biertje het beste kan opdrinken. In Oekraïne een biertje doen is vanwege de onrust en ernstige veiligheidsrisico’s af te raden, dus die slaan we in dit rijtje over.

 

#1 Belarus

 

Mede door de onrust in Oekraïne staat het reisadvies voor Belarus ook op rood. Dat betekent: ‘ga er niet naartoe’. Vlak bij de grens kunnen namelijk beschietingen plaatsvinden, stelt het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Toch hopen we dat je in de toekomst weer kunt pubcrawlen.

 

#2 Oekraïne

 

De tweede plek voor een goedkoop biertje? Dat geldt dit jaar voor Oekraïne, maar vanwege de huidige onrust en ernstige veiligheidsrisico’s is daarheen reizen vooralsnog geen optie. 

 

#3 Azerbeidzjan

 

Maar niet getreurd, want ook Azerbeidzjan heeft veel leuks in petto. Loop bijvoorbeeld in hoofdstad Baku eens rond in het centrum, dichtbij de haven en vlak naast het universiteitskwartier. Daar kom je veel cafés tegen waar je een drankje kan doen. Maar ook in de buurt van het artistieke Heydar Aliyev Cultural Center, een kunstgalerie, auditorium en museum in één, vind je een aantal gezellige barren en pubs waar je tot in de late uurtjes van een koud biertje kan genieten.

 

© Evgeniyqw / Shutterstock.com

 

Liever een plek dichter bij het centrum en de haven? Verken dan de straatjes rondom het plein Fountains Square. Dit uitgestrekte plein herbergt (je raadt het al) een fontein, maar ook een draaimolen, beeldhouwwerken en bomen die de vlakte doen aanvoelen als een park. Pak je pilsje hier al op een van de terrassen of kijk nog even verder in een van de aangrenzende steegjes. 

 

Ga je liever ergens anders naartoe dan deze drie landen? Kijk dan eens in de rest van deze top tien van goedkoopste biertjes als inspiratie voor jouw volgende bestemming:

 

4. Moldavië – 1,23 euro
5. Albanië – 1,25 euro
6. Noord-Macedonië – 1,45 euro
7. Kosovo – € 1,50
8. Bosnië en Herzegovina – 1,51 euro
9. Bulgarije – 1,53 euro
10. Hongarije – 1,53 euro 

 

Kortom de keuze is reuze. En wie zegt er eigenlijk dat je moet kiezen? Door te besparen op het ene biertje, hou je genoeg geld over voor weer een ander biertje. Kroegentocht niet door één stad, maar heel (Oost-)Europa

 

Kijk voor meer (goedkope) inspiratie dan ook naar deze budget citytrips in Europa

 

bron: www.3opreis.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.