Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 13 augustus 2022 @ 00:17 door Travelboy , 680 keer bekeken

Deze zomer gaan de meeste vakantiegangers richting het buitenland. Dat blijkt uit een peiling van het ING Research onder ruim 36.000 lezers van de ING Nieuwsbrief. De mensen die in Nederland vakantie vieren, zijn nu voor het eerst sinds corona weer in de minderheid.

 

Meerderheid vakantiegangers gaat deze zomer de grens weer over

 

17 miljoen keer op vakantie

 

Normaalgesproken is de zomer voor veel mensen het moment om te genieten van een welverdiende vakantie. In de zomer gaan normaliter bijna 12 miljoen Nederlanders samen bijna 17 miljoen keer op vakantie, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
 

Tijdelijk anders

 

Tijdens de corona-periode maakten vakantiegangers veelal andere keuzes. In de zomer van 2020 bleef 70% in Nederland en ging nog maar 30% de grens over. Ook in 2021 gaf een ruime meerderheid aan te kiezen voor een vakantie in eigen land. Nog steeds meer dan de helft van de vakantiegangers (57%) gaf aan in Nederland te blijven.
 

Zomervakantie 2022

 

De zomer van 2022 lijkt weer veel meer op een ‘normale’ pre-corona zomer. Toen gingen in de zomermaanden de meeste vakantiegangers de grens over. Van alle genoten zomervakanties was in 2019 58% een buitenlandse vakantie en 42% een binnenlandse. Nu geeft 61% aan naar het buitenland te gaan en zegt 39% zijn zomervakantie in eigen land te vieren.
 

Economische betekenis

 

Vakantieplannen hebben ook economische impact. Tijdens de coronacrisis liep de Nederlandse toerismesector in de zomermaanden miljarden euro’s mis. Consumenten geven namelijk aan een buitenlandse vakantie in het algemeen meer geld uit dan aan een binnenlandse. Dit jaar zullen consumenten dus veel meer aan vakantie besteden dan de afgelopen paar jaar.
 
 
ING Research augustus 2022



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.