Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 28 september 2022 @ 00:27 door Travelboy , 730 keer bekeken

Een van de mooiste natuurfenomenen moeten wel canyons of kloven zijn! Het land met de meeste canyons is natuurlijk de Verenigde Staten maar ook daarbuiten zijn heel wat pareltjes te bezoeken. Wij zetten de mooiste canyons van de wereld op een rijtje.

 

Wat zijn de mooiste canyons ter Wereld?

 

Canyons grand canyon

 

1. Grand Canyon, VS

 

De allerbekendste canyon ter wereld moet wel de Grand Canyon in de Verenigde Staten zijn. Elk jaar komen er miljoenen mensen van over de hele wereld deze bijzondere plek bezoeken. De Grand Canyon werd gevormd door de Coloradorivier en heeft twee zijden, de South Rim en de North Rim.

 

De South Rim is de drukste en meest toeristische kant van de Grand Canyon, maar laat je niet afschrikken hierdoor. Het blijft een top plek om de canyon te bewonderen. Aan deze zijde zijn ook de meeste activiteiten (zoals fietsen of raften) en overnachtingsmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld in het park zelf slapen, of kiezen voor luxe hotels en campings (of glampings zoals Wander Camp Grand Canyon). De South Rim heeft heel wat viewing points die je kan bezoeken met de shuttlebus of lopend.

 

De North Rim van de Grand Canyon is minder toeristisch, meer ongerepte natuur en is maar gedeeltelijk open over het hele jaar. Er zijn enkele kampeerplekken en een logde dichtbij. Daarnaast zijn er ook heel wat adembenemende viewing points die je zeker niet mag missen.

 

Er zijn tal van trails en wandelpaden die je kan nemen in de Grand Canyon, zowel voor beginners als ervaren wandelaars zijn er verschillende optie’s. Naast raften, wandelen en fietsen kan je natuurlijk óók voor een once in a lifetime experience gaan, namelijk een helikoptervlucht over de Grand Canyon. Een must do!

 

→ Toffe hotels bij de Grand Canyon: Little America Hotel Flagstaff of Wander Camp Grand Canyon

 

2. Antelope Canyon, VS

 

Vlakbij Page, Arizona vind je het prachtige Antelope Canyon gelegen in de Navajo-Woestijn. Persoonlijk vind ik dat een van de mooiste natuurgebieden in de Verenigde Staten. Door erosie zijn de rotsen glooiende gewelven geworden, voeg daar het zonlicht aan toe en de wanden krijgen de mooiste kleuren. Antelope Canyon bestaat uit twee delen, de Lower en Upper canyon.

 

Bij Lower Canyon ga je een paar meter ondergronds in via een smalle gleuf en trap. Je daalt af totdat de kloven boven je uit komen. De kleuren en structuur van de canyon zijn gewoonweg magisch. Sommige paden zijn ietwat smaller dus moet je wat klauteren.

 

Bij de Upper Canyon zijn de paden iets breder en is het makkelijker lopen. Deze kloof wordt dus ook het meest bezocht. Je kan de kloof bereiken via een 4WD, die eerst een stukje door de Navajo-Woestijn rijdt. Ook de Upper Canyon is prachtig door de verkleuringen en hoge kloven. Je kan hier best rond de middag naar toe gaan, dan valt het licht het mooist naar binnen.

 

→ Lees ook: Antelope Canyon, een absolute must do tijdens je West-Amerika reis

 

 

Roadtrip californie arizona tips Antelope Canyon

 

3. Colored Canyon, Egypte

 

Wanneer je denkt aan Egypte en alle bezienswaardigheden is de kans groot dat je denkt aan de Piramides van Gizeh of de hoofdstad Caïro, maar neem zeker ook even de tijd om de Colored Canyon te bezoeken. Dit goed bewaarde geheim is verstopt in de woestijn, in de regio Sinai. De canyon is zo’n 800 meter lang en tot wel 30 meter diep. De beste manier om de canyon te bezoeken is met een gids om de exacte locatie te vinden.

 

De Colored Canyon was onderdeel van de Rode Zee, door zijn erosie zijn er prachtige kloven ontstaan. De kleuren en textuur zijn verschillend van plek tot plek, van zacht en golvend tot ruw.

 

→ Lees ook: 8 x de beste all inclusive hotels in Egypte

 

4. Colca Canyon, Peru

 

De Colca Canyon in Peru is maar liefst twee keer zo diep als de Grand Canyon. De wanden zijn niet zo stijl als de Grand Canyon, maar eerder echt hobbelig en ruw. Het is dan ook de thuis van verschillende dieren, van de Andescondor tot de alpaca. Yep, die mega fluffy beesten waar Peru zo om bekend staat!

 

Je kan op je eigen houtje door de canyon lopen maar dan ga je meestal naar de bekende plekken. Als je iets meer wil zien van de canyon en een echt avontuur wil beleven doe je best een georganiseerde tour. Hoeveel dagen deze trekking of tour duurt kies je zelf, maar hou er rekening mee dat je wel wat tijd nodig hebt om te acclimatiseren aan de hoogte. De hike is geen makkie, dus overschat jezelf niet en kies een tour die past bij jouw fitheid.

 

→ Toffe hotels bij de Colca Canyon: Casa Andina Standard Colca of Terramistica Colca Eco B&B


→ Boek je reis naar de Colca Canyon via Riksja Travel

 

 

canyons colca canyon

 

5. Ice Canyon, Groenland

 

De IJskloof in Groenland is een prachtig en impressionant natuurfenomeen dat je moét gezien hebben als je Groenland bezoekt. De canyon rijkt aan zo’n 30 a 40 meter diepte, onderaan loopt een turquoise rivier met water vanuit de ijsmuren erom heen. De enige manier waarop je de ijs canyon kan bereiken is via een hondenslee vanuit de hoofdstad Nuuk.

 

Tip! Het best bezoek je Groenland tussen de maand mei en juli omdat het dan sneeuwig is en niet vol met hard ijs is.

 

→ Wil je op reis naar Groenland? Je kan via Sawadee hele mooie Groenland reizen boeken

 

6. Tara kloof, Montenegro

 

De Tara kloof in Montenegro is de grootste kloof in Europa en de op één na grootste ter wereld. De kloof is 78 km lang en het diepste punt gaat tot 1300 meter.

 

De kloof en de Tara rivier zijn onderdeel van het Durmitor National Park, en is dus enorm mooi om heerlijk te wandelen en foto’s te nemen. Daarnaast is de rivier ook geschikt voor raften en kajakken. Voor de rust liefhebbers is het ook een geweldige locatie om te vissen.

 

Tip! Rijdt ook even over de Djurdjevica Tara brug die over de kloof ga. Bibber in de benen gegarandeerd! Ook gaaf, je kunt over de kloof ziplinen.

 

→ Lees ook: Dit zijn de tofste bezienswaardigheden in Montenegro

 

 

canyons Montenegro Tara Bridge

 

7. Verdon canyon, Frankrijk

 

De Verdon canyon ofwel Les Gorges du Verdon is een prachtige kloof in Frankrijk. Het is één van de langste kloven in Europa waar maar liefst 25 kilometer lang azuurblauw water doorheen stroomt.

 

Met de auto kan je heel wat uitzichtpunten bezoeken, vooral de noordzijde is een topper. Ga wel in de ochtend op avontuur want valt het zonlicht op het water en heb je bovenaf het mooiste zicht.

 

Ook aan de rivier in de kloof is het genieten van al dat moois. Huur een kano, kajak, (niet gemotoriseerd) bootje of waterfiets om op het water te gaan. Je kan ook iets avontuurlijker gaan door bijvoorbeeld te paragliden, bungee jumpen, raften of klimmen.

 

→ Tip: Via Bookatrekking.com kun je hele toffe trekkings boeken in Frankrijk

 

8. Taroko canyon, Taiwan

 

De Taroko canyon is te vinden aan de oostkust van Taiwan in het Taroko National Park. De gigantische groene kloven en marmeren kliffen maken het een indrukwekkend stukje natuur. Je kan er leuke hikes maken maar je kan het park ook ontdekken met de scooter en onder de kleurrijke Taroko Archway rijden.

 

De canyon is zo’n 19 kilometer lang, dus er is heel wat te ontdekken. Het meest bijzondere plekje in de canyon is als je het mij vraagt de Eternal Spring Shrine, een tempel tussen al het groen waar water uit stroomt. Daarnaast zijn er nog heel wat leuke plekken te zien zoals kliffen, hot springs en verschillende tunnels dus stevige wandelschoenen zijn aan te raden!

 

→ Lees ook: Taroko Gorge: Het mooiste national park van Taiwan?

 

 

canyons Taroko gorge taiwan

 

9. Glen canyon, VS

 

Glen canyon, gelegen in de staat Utah is een diepe kloof die werd uitgesleten door de Colorado River. Het grootste deel van de kloof staat onder water en vormt nu het gekende Lake Powell. De canyon is zo groot dat je er gerust enkele dagen kan blijven hangen en echte vakantie kan beleven.

 

Je kan op Lake Powell boottochtjes maken, zwemmen, vissen en kajakken. Rondom het meer vind je campings waar je je tent kan open zetten of de camper kan parkeren. Het is dé perfecte manier op Glen Canyon te bewonderen, met wakker worden op de prachtige rotsen tot slapen gaan onder een heldere sterrenhemel. Wat een ervaring!

 

Tip! Op de rand van het Glen canyon gebied ligt Rainbow Bridge, een van de grootste natuurlijke gevormde bruggen ter wereld met zo’n 88 meter hoogte!

 

 

10. Tijgersprongkloof

 

De Tijgersprong kloof ook wel de Hutiao Xia genoemd is een ongeveer 15 kilometer lange kloof in China. De naam van de kloof komt voort uit een oude legende, waaruit blijft dat een tijger naar de overkant kan springen. Doorheen de kloof loopt de langste rivier van China én Azië, de Jangtse.

 

Vanaf het hoogste punt, de Jade Dragon Snow berg, is het een van de diepste canyons ter wereld met maar liefst 3900 meter diepte. In de canyon wandelen is makkelijk gemaakt dankzij de overheid die een verharde weg heeft aangelegd, maar voor alle veiligheid moet je toch zo ver mogelijk aan de rechterkant lopen.

 

Tip! Het gebied is ideaal om te wandelen maar wil je graag een bijzondere ervaring in de canyon? Boek dan eens een accommodatie in de canyon zelf. Wakker worden met een spectaculair uitzicht gegarandeerd!

 

→ Lees hier al onze tips voor China

 

Wat is volgens jou de mooiste canyon van de wereld?

 

Laat hieronder weten wat jij de mooiste canyon ter wereld vindt! En ken je juist nog andere canyons dan die in dit lijstje staan? Dan vinden we het alleen maar leuk om daar meer over te weten.

 

Hebben jullie tips voor canyoning?

 

De beste manier om canyons te ontdekken is natuurlijk door aan canyoning te doen. Bij deze manier van hiken of klimmen, volg je eigenlijk de loop van een rivier door een kloof. Je kan het wel echt als sporten of een workout zien en vaak is het ook wel slim om dit op reis samen met een gids te gaan doen. In Frankrijk wordt veel aan canyoning gedaan, maar ook in Italië of Madeira en in Oostenrijk komt het voor. Buiten Europa is het zelfs nog bekender!

 

bron: www.wearetravellers.nl

 

red club: Altijd leuk bij dit soort lijstjes: Waar ben ik zelf geweest? Volgens mij heb ik de twee die het verst vanaf Nederland liggen bezocht. : 4. Colca Canyon, Peru - 8. Taroko Canyon, Taiwan. Johan



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.