Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 14 oktober 2022 @ 00:01 door Travelboy , 565 keer bekeken

Iedereen bespaart graag geld op een vakantie. Reizen kan namelijk behoorlijk duur zijn, vooral wanneer je vast zit aan een bepaalde periode. In de reisbranche zie je het ieder jaar weer voorbijkomen: vroegboekkorting. Aanbieders geven je hiermee de kans om jouw zomervakantie met veel voordeel te boeken. Maar hoe werkt dat nu precies met die vroegboekkorting? Wij vertellen je er graag meer over.

 

Is vroegboekkorting niet gewoon een marketingtruc?

 

Ja, vroegboekkorting is zeker een marketingtruc, maar wel één waarmee jij veel kunt besparen op je vakantie. We willen natuurlijk allemaal zo goedkoop mogelijk op reis en daar kan de vroegboekkorting flink bij helpen. Dus ben jij bereidt om je vakantie ver van tevoren te regelen? Dan kan het voordeel hoog oplopen.

 

Ben je niet afhankelijk van een bepaalde vakantieperiode en dus flexibel in de data? Dan zijn er enorm veel mogelijkheden om voor een zeer scherpe prijs op vakantie te gaan. Heb jij wel rekening te houden met schoolvakanties of bepaalde vakantiedagen? Niet getreurd, ook dan kan je met het vroeg boeken van je vakantie veel besparen.

 

 

Wat houdt vroeg boeken in?

 

Het aanbod voor de zomervakantie wordt medio november beschikbaar. Vanaf dat moment kan jij dus op zoek gaan naar jouw ideale vakantie. Als je deze al snel gevonden hebt bieden de meeste aanbieders een vroegboekkorting aan. Dat is fijn voor jou, aangezien jij goedkoper op vakantie kan, maar ook fijn voor de reisaanbieder. Jij wordt als het ware beloond met korting voor het boeken als je besluit ruim van tevoren jouw vakantie vast te leggen.

 

Op enkele uitzonderingen na is de vroegboekkorting meestal geldig tot 1 maart. Als jij voor die tijd jouw reis hebt geboekt is de kans groot dat je hier korting op hebt gekregen.

 

Hoeveel korting krijg ik?

 

De precieze hoeveelheid korting is per reisaanbieder verschillend. Zo krijg je bij de een 20% korting op je reis en biedt de ander kortingsvouchers aan. Sommige aanbieders garanderen zelfs de laagste prijsgarantie. Om te weten hoeveel korting jij krijgt voor jouw reis kan je het beste kijken bij de aanbieder waar jij graag wilt boeken – of verschillende aanbieders als je dat nog niet weet – en de ‘prijsopbouw’ die bij jouw gewenste vakantie staat te bekijken.

 

bron: www.reistips.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.