Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 07 december 2022 @ 01:54 door Travelboy , 303 keer bekeken

Amber kijkt in de spiegel van de kapper in Paramaribo en ziet een witte vrouw met een ‘zwart’ kapsel. Opgevoed door haar Nederlandse moeder in Amsterdam, en met een grotendeels afwezige vader in het verre Paramaribo, heeft ze nooit echt geweten hoe het voelt om Surinaams te zijn.

 

Alles is Famiri - Persbericht

 

In de nieuwe zesdelige BNNVARA-serie ‘Alles is Famiri’ (Surinaams voor ‘alles is familie’) gaat presentator Amber Kortzorg op een persoonlijke reis naar het land van haar vader Lloyd. Het prachtige, met regenwoud bedekte land waar de Surinamerivier doorheen stroomt en waarmee Nederland, maar ook Amber zelf, een complexe band heeft. Wat betekent identiteit eigenlijk in een land met zoveel culturen? En hoe past zijzelf in Suriname? Amber gaat op bezoek bij verschillende families om het veelzijdige Surinaamse karakter te leren kennen. Door hun ogen ziet Amber een Suriname dat ze nog niet kende: die van de dagelijkse zorgen, allesomvattende spiritualiteit en natuur. Een land dat in economisch zwaar weer verkeert en een complex (slavernij)verleden heeft. Maar bovenal een land vol levenslust, veerkracht en liefde, met een hoopvolle blik op de toekomst. Alles is Famiri is vanaf 11 december iedere zondag om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

 

 

Amber: ‘Met deze serie wil ik het verhaal over Suriname vertellen vanuit Suriname. En niet vanuit wat wij Nederlanders denken dat Suriname is. Ik hoop dat het programma leidt tot meer begrip en dat we vanuit hier kunnen werken aan een hernieuwde relatie. Er wonen bijna net zo veel Surinamers in Nederland als daar, we zijn nu eenmaal aan elkaar verbonden. En ik denk dat we ook veel voor elkaar kunnen betekenen, dit keer op een gelijkwaardige manier.’

 

‘Alles is Famiri’ is een coproductie van De Haaien en BNNVARA, geregisseerd door Hesdy Lonwijk.

 

Kijk hier op de originele pagina naar de trailer en een promo van 'ons Suriname'

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.