Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 03 februari 2011 @ 01:33 door Travelboy , 1144 keer bekeken

Een weekje naar de zon kan door de crisis in Egypte de komende maanden flink duurder worden. Doordat miljoenen Europese vakantiegangers moeten uitwijken naar andere bestemmingen wordt een run verwacht op hotels in onder meer Turkije en de Canarische Eilanden. Ook drogen de voordelige last-minutes in snel tempo op.

 

Nederlandse touroperators zijn koortsachtig in de weer tienduizenden extra bedden te regelen langs de Turkse kust, in Spanje en zelfs in de Caraïben. Hoewel er genoeg kamers beschikbaar lijken, worden de prijzen behoorlijk opgedreven.

 

Dit jaar zouden liefst 14 miljoen toeristen een vakantie in Egypte doorbrengen, maar door de chaos en rellen zullen behalve de Nederlanders ook andere reizigers massaal wegblijven. Daarnaast zoeken ook de vier miljoen Tunesië-gangers naar alternatieven.

 

,,Turkije is nu eigenlijk nog te koud, dus zijn de Canarische Eilanden en Marokko momenteel het enige dichtbije alternatief”, aldus een grote touroperator. ,,Niet alleen de hotelprijzen lopen op. Ook is sprake van veel minder all-inclusive resorts dan in Egypte, waardoor men veel extra geld kwijt is voor eten en drinken”

 

Reisbureaus melden dat al dagen sprake is van grote vraag naar bestemmingen als Tenerife en Lanzarote, waar de hotels nu razendsnel vollopen en scherpe aanbiedingen verdwenen zijn.

 

Voor de vele duikers die Egypte bezoeken lijken de Caraïben het enige echte kostbare uitwijkadres, waardoor ook hun snorkeltrip fors duurder uitvalt.

 

bron: www.telegraaf.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.