Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 20 juni 2011 @ 01:54 door Travelboy , 1309 keer bekeken

Welke dingen had jij willen weten voordat je de eerste keer ging reizen? Lees allerlei tips voor de eerste keer backpacken en jij gaat goed voorbereid op reis.

 

1 Een reisgids verslaat nooit tips van reizigers. Voor je reis je reisgids helemaal besturen lijkt de beste voorbereiding die er is. Maar een reisgids veroudert zeer snel, vraag ter plekke medereizigers voor de beste tips. Check wel even of het een zelfde “type” reizigers is als jij.

 

2 Het belang van een goede reisgarderobe. Teveel inpakken is een typische beginners fout. Hoe meer je bij je hebt, hoe meer je moet dragen, hoe meer je zweet. Enkele lichte, stevige, goed te combineren kledingstukken die snel drogen is alles wat je nodig hebt. Lees ook onze inpaklijst.

 

3 Langzaam reizen loont. Het is heel verleidelijk om zoveel mogelijk te willen zien. Maar reizen is niet zoals een vakantie. De mooiste herinneringen zijn vaak de onverwachte dingen die gebeuren als je de tijd hebt om rustig aan te doen. Langzaam reizen is ook nog eens goedkoper.

 

 

 

4 Alleen op reis gaan, betekent niet alleen blijven. Het idee helemaal alleen naar een vreemd land te gaan, vinden veel mensen zo eng dat ze er alles aan doen om een travelmaatje te vinden en als dat niet lukt? Dan maar thuisblijven... Zonde! Niemand die alleen op reis gaat blijft alleen, mensen zijn sociale dieren en als je het zelf wilt zal je genoeg leuke mensen ontmoeten. Natuurlijk is het soms eenzaam maar dat is het ook met een reispartner waar het niet mee klikt.

 

5 WC-Papier is niet iets waar je thuis over nadenkt maar op reis sleep je altijd een rol mee. Je zit namelijk al snel in de problemen als je tijdens een lange busrit zonder komt te zitten. Toiletpapier inkoop management zal een belangrijke rol hebben tijdens je reis in niet westerse landen.

 

6 Visa Zorg dat je van te voren goed geïnformeerd bent. Niets zo vervelend als je reis naar de USA die niet doorgaat omdat je niet 72 uur van te voren de ESTA in hebt gevuld.

 

7 Reisdagboek Tijdens het reizen ben je vaak te druk om in je reisdagboek te schrijven. Een paar jaar later zijn je herinneringen echter steeds vager en wou je dat je een reisdagboek had van je eerste reis.

 

8 Het kost nooit zo weinig als je gehoopt had. Er zijn altijd andere reizigers die maar 10 euro per dag uitgeven in India en 15 euro voor Thailand. Het klinkt allemaal super en als je hard aan het sparen bent dan is het verleidelijk alleen naar deze voorbeelden te kijken. De realiteit is dat zulke bodemprijs-reizen maar weinig mensen gelukkig maken. Beter wat meer budget en wat korter blijven, en het naar je zin hebben!

 

 

 

9 De wereld loopt niet weg. Vooral bij het maken van een planning kan je jezelf helemaal gek maken, er is nu eenmaal zoveel te zien en nu je een langere reis gaat maken wil je daarvan profiteren. Toch zal je er al snel achter komen dat je niet alles kunt zien en doen. Raak niet gefrustreerd de wereld loopt niet weg.

 

10 Maak backups en neem een reisverzekering. Je hebt om te reizen maar drie dingen nodig, een paspoort, een pinpas en je gezondheid. Al het andere is simpel te vervangen. Zorg dus voor een goede reisverzekering en dat iemand deze gegevens heeft. Maak een scan van je paspoort en mail die naar jezelf (dit maakt vervangen makkelijk). Zorg ook voor een reserve pinpas/100 dollar o.i.d. Zorg er daarnaast voor dat je iemand hebt die gemachtigd is en in geval van nood een nieuwe pas voor je aan kan vragen en op kan sturen.

 

11 Reizen is best wel veilig. Laat je niet gek maken door alle horrorstories! De meeste reizigers overkomt helemaal niets.

 

12 Plannen zijn er om te veranderen. Een backpackreis geeft je vrijheid, maak er dan ook gebruik van en laat je niet vangen in je eigen (van te voren gemaakt) plannen.

 

13 Slaap is je vriend. Een goede nachtrust doet echt wonderen. Soms ben je moe, gaar en 's chagrijnig . Stop met reizen, investeer is een relaxt hotel en doe een dagje rustig aan: daarnan voel je je vast veel beter!

 

14 Begin makkelijk. Zenuwachtig voor je eerste reis? Begin makkelijk. Dit betekent niet dat iedereen op zijn eerste reis naar Thailand moet gaan maar zoek in het land waar je naar toe gaat een echt backpackersplek. Ga je bijvoorbeeld naar Lima. Boek dan van te voren een hostel dat hoog aangeschreven staat, neem een airport pick-up en doe eventueel een georganiseerde stadswandeling. Je hoeft nog even weinig zelf te regelen en kunt rustig acclimatiseren in een omgeving met allemaal mensen die hetzelfde doen als jij. Als die het kunnen kan jij het toch ook!!

 

15.... Geef jij na je reis de 15e tip aan nieuwe backpackers??

 

bron: www.aroundtheglobe.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.