Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 08 juli 2011 @ 02:56 door Travelboy , 1198 keer bekeken

Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) presenteert woensdag voorstellen die bellen en internetten vanuit andere EU-landen goedkoper moeten maken. Na 2015 moeten de kosten in het buitenland gelijk zijn aan die in eigen land.

 

Concurrentie bevorderen
De plannen van Kroes lekten vorige week op hoofdlijnen al uit. Ze wil onder meer de concurrentie tussen providers bevorderen door mobiele bellers de mogelijkheid te geven in het buitenland voor een andere aanbieder te kiezen met behoud van gsm-nummer. Daarnaast wil ze ermee doorgaan de maximumtarieven voor mobiel bellen in andere EU-landen aan banden te leggen. Vorige week verlaagde Kroes nog het maximumtarief voor grensoverschrijdend mobiel bellen van 39 naar 35 cent per minuut, exclusief btw.

 

De kosten voor mobiel internetten vanuit een ander EU-land moeten over drie jaar 50 cent per megabyte bedragen, exclusief btw. Nu is dat nog 2 euro.

 

bron  http://kassa.vara.nl

 

Goedkoper internet met Droam

 

Mail ophalen en lezen, twitteren, het Nederlandse nieuws even online bijlezen: het is allemaal zo gemakkelijk met een smartphone of iPad als je op reis bent. Maar bij thuiskomst blijkt dat opeens peperduur te zijn geweest. Opletten dus, of een echt betaalbare oplossing zoeken, zoals Droam.nl die biedt.

 
Droam.nl is naar eigen zeggen een aanbieder van betaalbaar mobiel internet in het buitenland. Droam.nl werkt wereldwijd nu al in bijna vijftig landen en zegt het daar mogelijk te maken om overal online te blijven zonder achteraf te schrikken van een telefoonrekening. Bovendien kunnen consumenten met Droam.nl meerdere apparaten tegelijk -smartphone, iPad, laptop- met het internet verbinden.

Alle soorten reizen
Droam.nl is uiteraard geschikt voor verschillende reizen zoals een stedentrip, strandvakantie, actieve vakantie, kampeervakantie, rondreis of zakenreis. Bij een testbezoek aan de site kregen we als offerte een prijs van 65 euro per gedownloade gigabyte voor de landen Noorwegen en Frankrijk.

Koopje
Dat komt neer op 6,5 eurocent per Mb, duidelijk veel minder dus dan de 50 ct. per Mb die Eurocommissaris Neelie Kroes in 2014 wil hebben ingevoerd in de Eurolanden en helemaal een koopje vergeleken met de meeste providers in ons land. Want daar varieert het 'losse' Mb tarief op dit moment van twee tot zelfs meer dan zeven euro. Tel uit je winst.
 
 
 
red club: natuurlijk is internetten op reis veel voordeliger (namelijk gratis) als je enkel gebruikt maakt van Wifi



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.