Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 09 augustus 2011 @ 01:04 door Travelboy , 1766 keer bekeken

Een nieuwe manier van reizen, noemen de initiatiefnemers hetzelf: bij de gastheer/gastvrouw ('hosts') thuis logeren of in elk geval in hun woning en daardoor op een heel andere manier kennis maken van je vakantiebestemming. Het contact met de host staat centraal.

 

Wimdu, sindskort met een kantoor in Nederland, biedt het aan. Onder het mom 'Travel like a local' biedt Wimdu.com meer dan 15,000 verschillende appartementen in meer dan 150 steden aan. Een vooruitstrevende en trendsettende manier van social travelling waarbij reizigers en hosts vanuit heel de wereld met elkaar verbonden worden.

 

Investeerders
In de afgelopen paar maanden is Wimdu uitgegroeid tot één van de grootste online sociale marktplaatsen voor particuliere vakantieverblijven. Europese investeerders Kinnevik en Rocket Internet hebben 90 miljoen dollar in Wimdu geïnvesteerd. De investeerders boekten eerder al succes met Groupon/City Deal en Zalando. Kinnevik heeft tevens een belang in gratis dagblad Metro.

 

Transparant en veilig
Wimdu biedt een veilige en transparante manier van reizen aan. Potentiële hosts moeten op de website een uitgebreid profiel aanmaken zodat geïnteresseerden direct alle informatie, afbeeldingen en contactgegevens kunnen zien voordat ze hun vakantieadres uitkiezen. Daarnaast kunnen de ervaringen met zowel de gasten als de host en het verblijf beoordeeld worden en wordt het geld pas overgeboekt op de rekening van de host wanneer de reiziger op het vakantieadres is aangekomen.

 

Elf talen
'Om van Wimdu een wereldwijd succes te maken werken we in elf verschillende talen en in landen in Europa, Noord Amerika en Azië. Bijna iedereen houdt er namelijk van om te reizen en met andere culturen in aanraking te komen. Wanneer je bij lokale bewoners verblijft, of in ieder geval in hun leefruimte vertoefd, kruip je uit de huid van de doorsnee toerist en ben je onderdeel van de lokale cultuur. Je krijgt handige insider tips voor bijvoorbeeld de beste restaurants of kunt de fiets van de host gebruiken. Praktisch en uitzonderlijk", aldus medeoprichter en woordvoerder van Wimdu, Maximilian Marquardt.

 

bron: www.opreisgids.nl

 

Internet: www.wimdu.com

 

Op dit moment met 20 euro korting met kortingcode:

http://travel-dealz.de/2011/08/20-euro-wimdu-gutschein-fur-unterkunften-auf-der-ganzen-welt/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Travel-dealz+%28Travel-Dealz%29



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.