Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 06 augustus 2011 @ 01:13 door Travelboy , 1045 keer bekeken

 Nederlanders die in het buitenland worden geflitst wegens te snel rijden of een bon onder de ruitenwisser krijgen voor fout parkeren, vinden thuis zelden een acceptgiro in de bus. In theorie mag het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) in Leeuwarden dit soort boetes innen, maar vaak gebeurt dat niet.


Een woordvoerster van het CJIB bevestigde vrijdag een bericht hierover in De Telegraaf. Vorig jaar incasseerde het CJIB slechts vijftig buitenlandse bekeuringen. Dit jaar zijn dat er tot nog toe 65, waarvan de meeste uit Oostenrijk.

 

Er bestaan sinds een paar jaar regels om de samenwerking tussen EU-landen bij het innen van boetes te vereenvoudigen. „Maar we krijgen inderdaad nog niet veel verzoeken uit andere landen.” Nederland zelf stuurt inmiddels per maand gemiddeld 700 bekeuringen van buitenlanders naar andere Europese landen.

 

Toch waarschuwt de woordvoerster de miljoenen Nederlanders die jaarlijks op vakantie gaan, dat ze niet zo maar met een verkeersovertreding kunnen wegkomen. „Wie door de politie staande wordt gehouden, moet afhankelijk van het land en type overtreding onmiddellijk betalen of krijgt een dagvaarding overhandigd en moet voor de rechter

 

bron: www.telegraaf.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.