Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 02 augustus 2011 @ 00:17 door Travelboy , 1233 keer bekeken

De rechtstreekse treinverbinding Brussel-Luik-Maastricht verdwijnt. Vanaf december rijden de treinen uit Brussel tot Wezet (Visé), het laatste station voor de grens. Dit heeft de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS vrijdag aangekondigd.

 

De overeenkomst tussen de NMBS en de Nederlandse Spoorwegen over de snelle verbinding Brussel-Luik-Maastricht loopt eind dit jaar af. Omdat de stiptheid op deze lijn te slecht is en niet kan worden verbeterd, wordt het contract niet verlengd, aldus de NMBS.

 

Volgens de maatschappij zal er voor 95 procent van de 17.000 dagelijkse klanten op deze verbinding niets veranderen. Slechts 5 procent van de klanten zal voortaan in Luik moeten overstappen op weg naar of komend uit Maastricht. Elk uur gaat er tussen Luik en Maastricht een trein rijden, met goede aansluitingen op de verbinding Brussel-Visé.

 

De rechtstreekse sneltrein tussen Maastricht en Luik reed sinds 2008 op proef voor drie jaar. Maastricht is er alles aan gelegen de spoorverbinding open te houden, zei een woordvoerder van de Limburgse hoofdstad eind mei nog.

 

bron: www.zakenreisnieuws.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.