Blogposts
Blog
Geplaatst op zaterdag 23 april 2011 @ 01:15 door Travelboy , 1428 keer bekeken
Het overgrote deel van docenten in Nederland wil niet dat ouders zelf bepalen wanneer hun kind vakantie heeft. 82 procent van hen is tegen deze maatregel. Dat blijkt uit de Barometer Onderwijs, een enquête onder 545 onderwijsmedewerkers.
Komend schooljaar begint op maximaal tien basisscholen in Nederland een proef om ouders zelf de vakantie van hun kinderen te laten bepalen. Zij kunnen bijvoorbeeld in overleg met school lessen in de zomerperiode plannen. Het praktische voordeel is dat ouders voor of na de zomervakantie dan zelf vrije dagen kunnen plannen voor hun kinderen.
Hiermee wil minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) dat scholen en ouders het onderwijs van kinderen kunnen organiseren, 'zoals dat past bij de wensen van deze tijd'. Als de proef slaagt overweegt de minister om de regel op alle basisscholen toe te passen.
In de soep
Voor de Algemene Onderwijsbond (AOB) is de uitkomst niet verassend. 'Op een reguliere basisschool wordt groepsonderwijs gegeven. Als leerlingen op verschillende momenten vakantie hebben moeten docenten die vervolgens wel individueel bijspijkeren. Je hele programma kan dan in de soep lopen', aldus een woordvoerder.
Een tweede bezwaar is dat de docenten met hun eigen vakantiedagen in de problemen kunnen komen als leerlingen tijdens de (zomer-)vakantie ook les moeten krijgen. De AOB vindt wel dat in specifieke gevallen, bijvoorbeeld op scholen waar veel ouders in de zomer in de toerismesector werken, gekeken kan worden naar flexibele vakanties.
bron: www.volkskrant.nl
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.