Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 10 november 2011 @ 01:27 door Travelboy , 1451 keer bekeken

Je gaat ervan uit dat als je je waardevolle spullen in een hotelkluis achterlaat, ze veilig opgeborgen liggen. Maar helaas blijkt dat in de praktijk vaak helemaal niet zo te zijn.

 

Veel hotelkluizen hebben een mastercode of mastersleutel. Dit houdt in dat het hotelpersoneel te allen tijden de kluis kan openen, mocht je onverhoopt je code vergeten of sleutel kwijtraken. Natuurlijk is dat vrij logisch; het zal je maar overkomen dat je je vlucht moet halen en je paspoort ligt in een kluis waarvan je de code niet meer weet. Maar in heel veel hotels is deze code de standaard 0000 of 1234. Dat betekent dat vaak het kamerpersoneel deze code ook wel weet en het dus mogelijk is dat je opeens al je spullen uit de kluis kwijt bent. Vaak is het hotel hier dan nog niet eens voor verantwoordelijk, want op bijna alle kluizen staat een verklaring dat je je spullen op eigen risico achterlaat.

 Hoe voorkom je diefstal?

Je kunt dit probleem voorkomen door altijd de standaardcodes te checken voordat je de kluis in gebruik neemt. Hoe je dat kunt doen, legt onderstaande video uit. Als je echt zeker wilt zijn dat je spullen veilig zijn, is het wellicht de overweging waard om de Milockie aan te schaffen. Dit is een slotje dat op elke hotelkluis past en ervoor zorgt dat niemand behalve jij de kluis kunt openen. Het is met € 49 vrij prijzig, maar zo weet je wel zeker dat alles veilig is.

Heb je geen zin om zoveel geld uit te geven, dan is het verstandig om je spullen bij de receptie achter te laten. Hier kun je namelijk wel het hotel voor verantwoordelijk houden, mochten ze het kwijtraken.

 

 

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.