Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 15 juli 2011 @ 01:11 door Travelboy , 1261 keer bekeken

Vanaf 1 april 2012 zullen vakanties binnen de Europese Unie door de zogenaamde ‘reisbureauregeling’ stukken duurder worden.

 

De nieuwe heffing houdt in dat touroperators zoals Arke, KRAS en Neckermann vanaf volgend jaar 19% BTW moeten afdragen over het verschil tussen de in- en verkoopprijs van een vakantie of reis. De verwachting binnen de reissector is dat deze nieuwe heffing doorberekend zal worden aan de consument. Een vakantie of reis naar een bestemming binnen de Europese Unie van ongeveer € 1.000,00 per persoon zal voor elk gezinslid rond de € 25,00 duurder worden. Voor een gezin van vier personen betekent dit dat zij gemiddeld tot € 100,00 extra kosten hebben om op vakantie te kunnen gaan.

 

De reisbrancheorganisatie ANVR meldt dat het nog niet zeker is dat de touroperators de BTW-heffing gaan verhalen op hun klanten. Deze kunnen natuurlijk ook de keuze maken om de lasten hiervan zelf te dragen, al ligt dat niet in de lijn der verwachtingen.

 

Omdat de heffing alleen geldt voor vakanties en reizen naar landen binnen de Europese Unie ontspringen Turkije en Egypte dus aan de extra heffing. Dat geldt ook voor de Canarische Eilanden, waarvoor een uitzondering is gemaakt.

 

bron: www.toerismenieuws.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.