Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 13 juli 2011 @ 00:13 door Travelboy , 1325 keer bekeken

Landen ervaren zoals ze echt zijn, nauw samenwerken met de lokale bevolking, een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van een land en helpen waar dat nodig is. Dat zijn maar een paar kenmerken van vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is de beste en meest dankbare manier om een land helemaal te leren kennen en daadwerkelijk te helpen!

Waarom vrijwilligerswerk?
Vrijwilligerswerk in het buitenland wordt steeds populairder en de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk zijn enorm. Of het nu een vakantie is of een gap year, steeds meer mensen willen een verschil maken.

Het maakt niet uit hoe oud je bent, iedereen kan vrijwilligerswerk doen. Of je nou 17 of 70 bent. De wil om je in te zetten voor een vrijwilligersproject is het belangrijkst. Het maken van het verschil is eenvoudig, zoals sporten met straatkinderen, werken in een weeshuis of op bezoek bij eenzame mensen. Dit lijken misschien kleine activiteiten, maar ze maken verschil en hebben een grote impact op jezelf en de mensen die je helpt. Je kan er ook voor kiezen om met bedreigde diersoorten te werken die je anders wellicht nooit

 

Sloppenwijk Bangkok, Thailand

 

in het wild zou zien. Zo doe je zelf niet alleen een unieke persoonlijke ervaring op, maar draag je ook bij aan de ontwikkeling van hulpbehoevende landen.

 

Doordat je nauw samenwerkt met de lokale bevolking, word je helemaal ondergedompeld in die cultuur. Je maakt kennis met de lokale gebruiken en leert daardoor met andere ogen naar de wereld om je heen te kijken. Ook is het erg dankbaar werk, doordat je bijdraagt aan de ontwikkeling van individuen en een hulpbehoevend land. Vrijwilligerswerk in het buitenland is daardoor een ervaring voor het leven. Het is bijzondere ervaring, die je je hele leven bij zal blijven.

 

Naast het vrijwilligerswerk zijn er uiteraard ook mogelijkheden om bijzondere plaatsen te bezoeken. Zoals tempels in Azië, een safari in Afrika of natuurschoon in Zuid-Amerika. De combinatie tussen het helpen van de lokale bevolking en het genieten van de schoonheid van het land maken vrijwilligerswerk tot een mooie combinatie.

 

Travel Active
Zo veel mogelijk vrijwilligers de kans geven bijzondere landen van binnenuit te leren kennen. Dat is de visie van Travel Active. Travel Active helpt je graag om jou, tijdens je vrijwilligerswerk in het buitenland, de tijd van je leven te geven. Ze bieden je een bijzondere reis aan waar jij het beste van jezelf in kwijt kan en een land van binnenuit leert kennen.

 

Bij Travel Active kan je terecht voor avontuurlijk of intensief vrijwilligerswerk, variërend van één week tot meerdere maanden. Je kan ook kiezen voor een ‘kennismaking’, waar je in een korte periode kennis maakt met het doen van vrijwilligerswerk in een ontwikkelingsland. Vind je het lastig een keuze te maken uit de vele bestemmingen en heb je interesse in meerdere bestemmingen? Kies dan voor een combinatiereis. Op die manier kun je meerdere bestemmingen in Latijns Amerika, Afrika en Azië met elkaar combineren!

 

Bij Travel Active krijg je dus een reis die helemaal op jou wordt afgestemd. Het vrijwilligerswerk team ondersteunt je bij kiezen van de juiste reis en helpt je dankzij hun ervaring en contacten aan een goede voorbereiding en begeleiding van je tijd in het buitenland. Zodat jij de tijd van je leven hebt.

 

En? Waar zie jij jezelf over een tijdje terug?



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.