Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 21 november 2011 @ 21:34 door Travelboy , 1602 keer bekeken

Welke landen moet je écht naartoe in 2012? Lonely Planet vroeg het aan hun reisexperts. Samen stelden zij een top 10 samen, gebaseerd op actualiteit, beroering, waarde en die speciale X-factor.

 

Top 10

1. Oeganda
Van jungle tot besneeuwde bergen. De bron van de Nijl, en nu het langzamerhand rustiger wordt in het land een ideale plek om in 2012 te verkennen voordat alle hordes toeristen komen. Kijk hier voor de website van Oeganda en een artikel op onze site.

 

2. Myanmar (Birma)
Witte stranden, lange rivieren en authentieke dorpjes. Sinds eind 2010 wordt er reclame gemaakt voor het zelfstandig reizen in Birma door de nationale partij. Een ongerept land die de nieuwe hotspot voor zelfstandige reizen schijnt te zijn. Kijk hier voor de website van Birma en een artikel op onze site.

 

3. Oekraïne
De grote onbekende van Europa waar het bier goedkoper is dan water. Van Kiev tot de kust van de Dode Zee. Oekraïne is er om ontdekt te worden. Kijk hier voor het verkeersbureau van Oekraïne en artikelen op onze site.

 

4. Jordanië
Een van de meest vriendelijke en open landen van het Midden-Oosten, waar modernisme en eeuwenoude tradities hand in hand gaan. Kijk hier voor de website van Jordanië en artikelen op onze site.

 

5. Denemarken
De hipste, blijste en mooiste plek op aarde. Met duizenden kilometers fietspad, adembenemende zee zichten en authentieke dorpjes. Kijk hier voor de website van Denemarken en artikelen op onze site.

 

6. Bhutan
Het boeddhistische land waar steeds meer ontdekt wordt. Van prachtige bergtoppen en verborgen bergdorpjes waar de inwoners meer yeti’s dan toeristen zagen. Hoewel er alleen groepsreizen kunnen worden ondernomen, is het land meer dan de moeite waard. Kijk hier voor de website van Bhutan.

 

7. Cuba
Salsa, old timers en mojitos. De Castro broertjes regeren al meer dan 50 jaar over het land en sinds 1959 is er weinig veranderd. Onze tip? Bezoek het land voordat het in andere handen valt en de toeristenstroom verdubbeld wordt. In REIZEN Magazine van januari ’12 kan gaan genieten van Cuba. Kijk hier voor de website van Cuba en andere artikelen op onze site.

 

8. Nieuw Caledonië
Alleen al de locatie maakt een bezoek aan dit eiland het waard. Ten noorden van Nieuw Zeeland en ten oosten van Australië ligt dit Franssprekende eilandje waar de cultuur een combinatie van de Gallische en Maleisische is. Kijk hier voor de website van het land.

 

9. Taiwan
Wereldmusea, adembenemende kliffen en majestueuze bergen. Met een heerlijke keuken en steeds meer fietspaden door de natuur en steden. Kijk hier voor meer informatie over het land en lees ons artikel over het fietsen op de site.

 

10. Zwitserland
We kennen het als skiland, met haar chocoladedoos-huisjes. Maar ze heeft meer te bieden. Feesten op industrieel terrein en bungeejumping van gletsjers. Niets saais aan. Kijk hier voor de website van Zwitserland en de artikelen op onze site.

 

De uitgebreide beschrijvingen staan op de website van de Lonely Planet

 

bron: www.reizen.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.