Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 18 oktober 2011 @ 01:06 door Travelboy , 1267 keer bekeken

Als reiziger kom je in de aanraking met verschillende culturen. De lokale drank is daar ook een onderdeel van. Helaas soms ook een negatief aspect. Het weigeren van de lokale “Whiskey” ( denk spiritus) is not done en lokale mannen kunnen altijd keihard drinken.

Maar er zijn ook drankjes waar je wel echt blij van wordt, een aantal hiervan kan je ook in Nederland krijgen. Bij deze een aantal favorieten:

Beer Lao (Laos)

Als er een ding is waar backpackers wereldwijd het eens zijn is dat Laos het beste bier heeft. Waarom BeerLao zo lekker is blijkt lastig uit te leggen. Het drinkt gewoon lekker weg. Natuurlijk zal de hele setting en het überhaupt mega relaxte gevoel van Laos ook bijdragen aan de populariteit van dit biertje.

Beer Lao is ook nog eens megagoedkoop, voor ongeveer een dollar heb je al een fles van 640ml BeerLao was een tijdje terug als (peperdure) import te krijgen in Nederland. Maar op dit moment niet meer.

Flor de Caña (Nicaragua, ook rest centraal-amerika)

Een Rum merk met een aantal verschillende smaken. Waaronder blanke rum van 4 jaar en de Centario van 18 jaar. De topfavoriet is echter de 7 jaar oude Gran Reserve. In de kroegen in o.a. Nicaragua en Honduras zie je mensen zitten met een flesje voor zich. De Gran Reserve is een super lekkere donkere rum. Wanneer je dit hebt gehad wil je nooit meer Bacardi of andere troep.

Flor de Cana is perfect als Baco maar ook als pure drank. In de kroegen in o.a. Nicaragua en Honduras koop je een kleinere fles Flor de Caña. Geen wonder dat de familie die eigenaar is van Flor de Caña de rijkste familie is van Nicaragua. In Nederland zijn er een aantal slijterijen waar je Flor de Caña kunt krijgen. O.a. op het station in Utrecht voor €17,50 per fles.

Amarula (Zuid-Afrika, maar ook rest Afrika)

Amarula is een drank die wel wat weg heeft van Baileys. De drank wordt gemaakt in Zuid-Afrika van vruchten van de Afrikaanse Marula boom. Het is een zoete drank die ook vaak als mix met een mintdrankje of als shotje wordt gedronken. Vooral populair bij vrouwen.

De drank is in heel oostelijk Afrika en ook in Nederland te krijgen.

Pisco (Peru)

Pisco is een sterke drank, uit druiven, die in Peru en Chili wordt gemaakt. Het is niet een specifiek merk er zijn meerdere aanbieders. Pisco kan je puur drinken maar wordt voornamelijk als mix-drankje gedronken.

De populairste is de Pisco Sour, een cocktail met Pisco geklopt eiwit, rietsuikerstroop, ijs en limoen of citroensap. Een mega fris drankje wat je het beste drinkt met uitzicht op een zonsondergang.

Mojito's en Cuba Libre's (Cuba)

Wie kent deze coctails niet? Beroemd geworden in Cuba. Het land van de rum. Ooit begon meneer Bacardi hier zijn eerste fabriek maar later keerde hij het land zijn rug toe. Nu maken ze in diezelfde fabriek de Havana club rum. Een Cuba libre is niet meer dan een rum-cola. Wat wij een Baco (Bacardi-cola) noemen. Steun Cuba en maak er eens een Haco (Havanaclub-cola) van!

Bundaberg Gingerbeer (Australië)

In het plaatsje Bundaberg maken ze niet alleen lekker rum maar ook de beste gemberbier ter wereld. Dit alcohol vrije goedje is sterker dan Gingerale maar net ietsje minder sterk dan de pittige varianten uit de Caribïen. Op het vaste land van Europa is het niet te krijgen. Als je Bundaberg Gingerbeer wilt drinken moet je naar een speciaal zaak in Engeland of een Quantas vlucht boeken want die schenken het aan boord.

Singha (Thailand) en Chang (Thailand)

Van Chang bier is vooral het logo met olifant mega populair. Het lijkt soms wel of elke mannelijke backpacker in Thailand een shirt met Chang logo heeft. Singha is het andere grootte Thaise biermerk. Beide merken maken flink reclame en met Singha en Changmeisjes verleiden ze de backpackers op Khoa San road.

Welke van de twee nu het beste is, is dan ook een populair discussie punt. Chang heeft de naam dat je er een changover van krijgt en heeft een alcohol percentage van 6,4%. Singha is was frisser van smaak en met een alcohol percentage van 5% ook iets lichter. Import versies van beide bieren zijn ook in Nederland te krijgen.

 

bron: www.aroundtheglobe.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.