Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 06 november 2011 @ 03:07 door Travelboy , 1359 keer bekeken

Op 12 november 2011 organiseert Wereldcontact de jaarlijkse Reismarkt voor en door reizigers. Het sterkste punt van deze Reismarkt is het delen van eigen ervaringen in een ongedwongen ambiance op diverse wereldpaviljoens. Er zijn meer dan 50 uiteenlopende presentaties, een Wereldfoto-expositie en een camperplein met campers uit Amerika, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Naar verwachting zullen tussen de 3500 en 4000 bezoekers met verre reisplannen afreizen naar Ede.

 

Bijzondere presentaties & presentatoren

Er worden meer dan 50 uiteenlopende presentaties gehouden over verre bestemmingen en speciale onderwerpen als 'leren omgaan met vliegangst'. Onder de presentatoren bevinden zich enkele bekende Nederlanders. Zo vertelt Bettine Vriesekoop over China naar aanleiding van haar boek 'Duizend dagen in China' en zal ze een signeersessie houden. Voormalig Artis-directeur Maarten Frankenhuis houdt een bijzonder verhaal over safari liefde in Afrika. Hoe bekoren de dieren elkaar op de steppe en welke verbanden zijn er te leggen met de mens? Ook Dick Passchier zal zijn opwachting maken en regisseur cq. auteur van o.a. zijn meest recente boek 'De Wijngek' Hans Melissen legt uit waarom Israël een ideaal wijnland is.

 

Persoonlijke & Interactieve benadering

De jaarlijkse Reismarkt is vooral een dag om op een interactieve manier reisinformatie in te winnen. Naast de bereisde vrijwilligers, reisvoorlichters en reispartners van Wereldcontact zijn er vele reizigers die aan de hand van hun eigen ervaringen en fotoboeken de bezoekers van persoonlijke tips voorzien. Om de spontane sfeer te bevorderen zijn de internationale campers uit Amerika, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland op het camperplein vrij te bezichtigen. Zo krijgt de bezoeker een goede impressie van het reizen per camper in het verre buitenland, een nog altijd zeer populaire manier van reizen.

 

Wereldfoto expositie

Op de Wereldfoto expositie worden de mooiste ingezonden foto's uit het Wereldcontact Reismagazine getoond van het afgelopen jaar. Bezoekers kunnen op 12 november hun stem uitbrengen op hun favoriete wereldfoto. Professioneel reisfotograaf Maarten Udema zal de winnaars verblijden met de hoofdprijs, een Nikon D5000 spiegelreflexcamera, en fotoproducten van MyPhotoFun.

 

Grootste Reisclub van Nederland

De Reismarkt is een initiatief van de Wereldcontact Reisclub. De grootste reisclub van Nederland is al ruim 50 jaar actief in het organiseren van verre reizen. Wereldcontact werd in 1959 opgericht om reizen te organiseren voor familieleden van geëmigreerde Nederlanders. Inmiddels is Wereldcontact uitgegroeid tot een moderne reisorganisatie die jaarlijks duizenden reizigers adviseert bij het maken van een verre reis.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.