Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 21 april 2011 @ 00:07 door Travelboy , 1269 keer bekeken

Taipei is geen door smog verstikte stad meer, Detroit bestaat uit meer dan fabrieken en het ooit ingeslapen Bratislava heeft tegenwoordig een bruisend uitgaansleven. Laat je verrassen door deze onderschatte steden.

 

Victoria_Square_Fountain_Adelaide_Austra 

Adelaide

 

1. Adelaide, Australië
 Adelaide wordt ook wel eens ‘city of churches’ genoemd – de reden waarom laat zich raden. De pittoreske kuststad raakte haar suffe reputatie kwijt dankzij de multi-etnische mix, levendige cafécultuur en avant-gardistische kunstscène. In februari en maart vindt er een kunstfestival plaats, de rest van het jaar kan je er terecht in hippe galerijtjes. Bovendien is de stad gezegend met een mild klimaat zodat een dagje strand er het hele jaar door mogelijk is.
 

2. Valparaiso, Chili
 Deze stad op twee uur rijden van Santiago was lange tijd enkel bekend omwille van zijn kleurrijke huisjes op de heuvel. De laatste jaren onderging de stad een transformatie die van historische gebouwen boetiekhotels, restaurants en galerijen maakte. Vooral de wijken Cerro Alegre en Cerro Concepción, te bereiken met de kabellift, zijn voorbeelden van de nieuwe bohémien-geest .
 

3. Galway, Ierland
Meer dan zeventig pubs, bevolkt met jongeren die bier drinken luisteren naar alles wat je in het spectrum tussen traditionele Ierse muziek en covers van U2 kan situeren. Dat is het uitgaansleven in Galway, een Ierse universiteitsstad waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De karakteristieke straatjes zijn vaak het decor voor marktjes en festivals, waar zowel kunst als oesters het thema kunnen zijn.

 

bologna-piazza_maggiore.jpg

 

Bologna 

 

4. Bologna, Italië
Eén advies aan lekkerbekken met een zwak voor de Italiaanse keuken: boek een ticket naar Bologna, de culinaire hoofdstad van de regio Emila-Romagna. De stad draagt nog de sporen van haar ontstaan in de 13de eeuw in de vorm van gewelfde arcades en middeleeuwse passages, maar heeft dankzij het nieuwe Museo d’Arte Moderne ook een hedendaagse touch gekregen.
 

5. Düsseldorf, Duitsland
De metropolis aan de Rijn, die werd verkozen tot stad met de grootste levenskwaliteit, heet zijn bezoekers op een stijlvolle manier welkom. Het congrescentrum is het decor van grote Europese samenkomsten, terwijl er geen designermerk is dat niet vertegenwoordigd wil zijn op de Köningsallee, een brede winkelstraat omgeven door bomen die door de inwoners gemoedelijk ‘Kö’ genoemd wordt. Het oude stadsgedeelte is het decor van een bruisend uitgaansleven.
 

6. Bordeaux, Frankrijk
De laatste vijftien jaar onderging Bordeaux, een havenstad die deel uitmaakt van het UNESCO Wereldefgoed, een transformatie van formaat. De smerige oude gebouwen werden schoongemaakt, de desolate kaaien naast de Garonne kregen fietspaden en grasperkjes en een futuristische tram verbindt de verschillende delen van de stad in stijl. Vooral het Palais de La Bourse en het museum voor hedendaagse kunst zijn aanraders.

 

toplocatie%20in%20slowakije%20voor%20div

 

Bratislava 

 

7. Bratislava, Slowakije
Sprookjesachtige gebouwen, charmante pleintjes en een middeleeuws kasteel dat over de stad waakt. Nee, we hebben het niet over Praag, maar de Slowaakse tegenhanger aan de rand van de Donau. Sinds Slowakije in 2004 lid werd van de Europese Unie transformeerde de ooit ingeslapen hoofdstad tot een bruisend centrum vol cafés en restaurants. De culinaire scene werd meer internationaal, maar de jonge hipsters zweren nog steeds bij de traditionele bieren.
 

8. Glasgow, Schotland, Groot-Britannië
Inwoners van Londen en Manchester zullen het tegenspreken, maar Glasgow heeft de meest spannende muziekscene van Groot-Britannië. Bands als Belle and Sebastian en Franz Ferdinand braken door in clubs zoals King Tut’s en Barrowland ballroom, waar nu de talenten van morgen te ontdekken vallen. Toch is er in Glasgow meer de beleven dan alleen concerten: de stad herbergt enkele toonaangevende restaurants zoals Cail Bruich en Crabshakk en enkele architecturale hoogstandjes zoals de Glasgow School of Art en het transportmuseum ontworpen door Zaha Hadid.

 

 Night-Market-Taipei-s-Shi-006.jpg 

Taipei

 

9. Taipei, Taiwan
In de jaren tachtig en negentig werd deze stad met drie miljoen inwoners verstikt door smog. Vandaag is Taipei een van de leukste hoofdsteden van Azië, met veel groene ruimtes en een makkelijk te gebruiken openbaar vervoer. Actievelingen kunnen zich uitleven in Yangmingshan National Park, de warme bronnen in Beitou of tochten door de omliggende bergen. Maar de grootste attractie is de heerlijke keuken, die zowel in kraampjes op straat als culinaire tempels geserveerd wordt.
 

10. Detroit, USA
Er waait een nieuwe wind door Detroit: verlaten fabrieken herbergen nu studio’s en ateliers van artiesten en ateliers en er bloeien tuinen op de plekken waar vroeger loodsen stonden. Het ambitieuze Heidelberg Art Project draaide het verval om in een symbool van hoop, waar ook de culinaire scene stilaan verder durft gaan dan hamburgers en pizza.

 

bron: www.nieuwsblad.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.