Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 28 september 2011 @ 01:18 door Travelboy , 1473 keer bekeken

Sinds half september huisvest Londen de grootste shopping mall van Europa: de Westfield Stratford City Mega Mall. Het winkelwalhalla werd geopend door burgemeester Boris Johnson, in aanwezigheid van gold card-houders als tv-presentator Nick Grimshaw, Pussycat Dolls-zangeres Nicole Scherzinger en model/actrice Pixie Geldof (inderdaad, dochter van).
 

Zoals de naam Westfield Stratford al doet vermoeden, maakt de opening van de mall deel uit van de Londense Olympische droom: Startford is immers het stadsdeel waar momenteel het Olympisch dorp en de belangrijkste Olympische sportlocaties verrijzen. De mall is dan ook gepland als een soort toegangspoort tot spelen.
 

Het ligt in de bedoeling dat Olympische en Paralympische atleten in het winkelparadijs zullen komen signeren en overal in het complex zijn grote beeldschermen aangebracht waarop beelden van de Spelen te zien zullen zijn, alsook reisinformatie en nieuwsberichten.
 

De totale kosten van de realisatie van het project bedragen ruim 1,4 miljard pond. Er zijn ongeveer 300 verschillende brands aanwezig in Westfield Stratford, van Accessorize tot Zumo, van Hugo Boss tot Yo Sushi en van Clarks tot Wagamama.
 

Voor de feitenfreaks: het complex telt naast 300 winkels zo’n 70 bars en restaurants, biedt parkeerruimte voor 5000 auto’s, heeft naast winkels en horeca ruim 100.000 vierkante meter kantoorruimte en wordt geacht zo’n 18.000 banen op te leveren.
 

Meer info  : http://uk.westfield.com/stratfordcity

 

bron: www.reizen.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.