Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 18 juli 2011 @ 00:54 door Travelboy , 1169 keer bekeken

Hotelgasten hechten veel waarde aan het hotelontbijt. Dat blijkt uit onderzoek van Hotels.com. De boekingssite vroeg 2.500 reizigers uit 19 landen naar hun ontbijtvoorkeuren. Ruim driekwart van de hotelgasten ontbijt graag in het hotel, het overige deel gaat op zoek naar een andere eetgelegenheid. Een traditioneel English breakfast is favoriet.

 

Bijna 60 procent van de ondervraagden is bereid extra te betalen voor een hotelontbijt. 73 procent van de vakantiegangers schuift tijdens een hotelverblijf dagelijks aan voor het ontbijt. Eén op de tien gasten verslaapt zich echter wel eens, waardoor het hotelontbijt noodgedwongen wordt overgeslagen. Slechts 4 procent zegt nooit in hotels te ontbijten.

 

De meeste reizigers geven de voorkeur aan een traditioneel Engels ontbijt, ook Amerikaanse en Franse hotelontbijten zijn populair. 74 procent van de hotelgasten test graag de lokale keuken tijdens het ontbijt. Reizigers uit China hebben echter een sterke voorkeur voor het ontbijt waaraan zij in hun thuisland gewend zijn.

 

Nederlanders ontbijten in eigen land het liefst brood met vlees- en zoetwaren. Tijdens vakanties in het buitenland ontstaat echter een lichte voorkeur voor een English breakfast of Frans petit déjeuner. Yoghurt en fruit behoren wereldwijd tot de populairste ontbijtingrediënten. Muffins zijn aanmerkelijk minder geliefd.

 

Wanneer hotels een ontbijtbuffet serveren, onderneemt 36 procent van de ondervraagden een poging om alles te proeven dat voorhanden is. Ruim 20 procent eet zoveel mogelijk, nog eens 20 procent eet enkel vertrouwde producten. Eén op de vijf ondervraagden grijpt het ontbijtbuffet aan om een lunchpakket samen te stellen voor later op de dag.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.