Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 29 april 2011 @ 20:16 door Travelboy , 1292 keer bekeken

Steeds meer mensen boeken hun reis zelf via het internet, waar de reislustige surfer kan profiteren van allerhande koopjes. Maar hoewel promoties en kortingen op het internet vaak heel aanlokkelijk kunnen zijn, wordt er voor deze lage prijzen altijd wel érgens beknibbeld. Voorzichtigheid blijft dan ook geboden.
 


Goedkope prijzen, weinig bescherming
 
Door online op zoek te gaan naar de laagste prijzen kunt u tot bijna de helft besparen, wat toch direct enkele honderden euro's kan schelen. Zo blijkt uit onze test dat de verschillen tussen de websites erg hoog kunnen oplopen, waarbij alpharooms.com met de aantrekkelijkste prijzen pronkt.
 Toch blijft het opletten geblazen, aangezien de websites onderling verschillen op meer vlakken dan enkel hun prijzen. Zo hanteren de websites met de goedkoopste websites doorgaans striktere en weinig flexibele voorwaarden. U moet bijna altijd de volledige som op voorhand betalen en bij annulering of een geschil zult u vaak minder goed beschermd zijn.
Opgelet ook voor laagste prijs-garanties. In realiteit zijn de voorwaarden meestal zodanig strikt dat u vrijwel geen enkele aanspraak zult kunnen maken op een terugbetaling wanneer u op een andere site een goedkopere prijs vindt.

 
En WiFi?

Meer en meer reizigers vinden de aanwezigheid van WiFi in hotels onmisbaar en ergeren zich aan de soms overdreven hoge Internetkosten in hotels. Soms lopen deze namelijk al snel op tot € 10 per uur of € 22 per dag! Meestal verschillen zowel de internettoegang als de gebruikskosten van hotel tot hotel. Uit recente enquêtes blijkt trouwens dat meer dan twee op de drie hotelbezoekers vinden dat WiFi kosteloos aanwezig zou moeten zijn op de hotelkamers.  Een kleine steekproef leert ons echter dat WiFi zelden gratis is. Wij vonden toch enkele voorbeelden zoals Radisson Blu (onderdeel van de Rezidorgroep), All Seasons en Etap/F1 (beide onderdeel van de Accorgroep).

 

Sterktes en zwaktes
 
Kortom, u zult zelf een afweging moeten maken volgens wat u het belangrijkst vindt: een goedkopere deal of een betere bescherming? Om u daarbij te helpen hebben wij niet enkel de prijzen bekeken, maar ook de contractuele voorwaarden geanalyseerd.  Met onze handige fiches van 13 websites bekijkt u in een oogwenk de sterktes én de zwaktes van de verschillende aanbieders, zij het specialisten, portaalsites of sites van de hotelketens zelf.  Zeker van deze laatste hadden we uitgebreidere informatie verwacht, maar zij presteren teleurstellend

 

meer info na registratie op www.test-aankoop.be/public/nl/securitypopup.aspx?node=713733&prop=attach



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.