Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 02 november 2011 @ 02:25 door Travelboy , 1227 keer bekeken

Als je een citytrip wilt doen en niet teveel geld wilt uitgeven, kun je het beste uit de buurt blijven van Parijs, Londen en New York. Uit recent onderzoek van TripAdvisor is namelijk gebleken dat een dagje doorbrengen in deze steden je duur kan komen te staan.

De reiswebsite TripAdvisor heeft vijftig internationale steden vergeleken, die bekend staan als toeristische trekpleisters. Het ging er in dit onderzoek om in welke stad je het meeste waar voor je geld krijgt.

Trip Index

De Trip Index heeft de dagelijkse reisuitgaven met elkaar vergeleken. Zo is de lijst met resultaten gebaseerd op een kort taxiritje, een overnachting in een viersterrenhotel, een makkelijk hapje – zoals een pizza – en een alcoholisch drankje – zoals een martini – omdat zowat elke gemiddelde toerist wel een verzetje nodig heeft op vakantie. Op deze manier kon achterhaald worden in welke steden je na zo’n dag nog het meeste geld in je portemonnee hebt zitten.

Parijs duurste stad

Uit de resultaten van de Trip Index bleek Parijs de duurste stad te zijn. Als je een dagje in de stad van de liefde doorbrengt ben je ongeveer $ 431,43 (ongeveer € 307) kwijt. Het Zwitserse Zürich volgt Parijs op de voet met $ 379,62 (ongeveer € 270) voor een standaard dag, al is daar niet overal zo makkelijk aan een pizza te komen, dus kom je met een lokale maaltijd misschien wel goedkoper uit. Ook Londen is een prijzige stad en staat dan ook op nummer drie van duurste steden in de Trip Index. Met $ 373,79 (ongeveer € 266) heb je daar een leuk dagje. Tokio, $ 371,98 (ongeveer € 265), en New York, $ 366,87 (ongeveer € 261) worden al wat goedkoper, maar staan nog steeds in de top tien duurste steden.

Top-10 duurste steden:

1. Parijs
2. Zürich
3. Londen
4. Tokio
5. New York
6. Rio de Janeiro
7. Moskou
8. Kiev
9. Amsterdam
10. Stockholm

Bangkok budgetstad

Als je op zoek bent naar een stad die betaalbaar is, kun je het beste naar Bangkok gaan. Uit de Trip Index blijkt namelijk dat een dag daar zo’n $ 111.99 (ongeveer € 80) kost. Reizigers met een iets ruimer budget wordt het Chinese Beijing aangeraden. Met $ 120,12 (ongeveer € 86) vermaak je je daar wel een dagje. Daarna volgen Sharm El Sheikh in Egypte met $ 128,24 (ongeveer € 91), Kuala Lumpur in Maleisië met $ 134,01 (ongeveer € 95) en Sofia in Bulgarije met $ 135,66 (ongeveer € 97).

Top-10 Voordeligste steden:

1. Bangkok
2. Beijing
3. Sharm El Sheikh
4. Kuala Lumpur
5. Sofia
6. Boedapest
7. Aukland
8. Marrakesh
9. Warschau
10. Dubai

Taxi

In Zürich zul je de duurste taxiritjes vinden. Voor een rit van acht kilometer wordt in de Zwitserse stad ongeveer $ 41,68 (ongeveer € 30) berekend. De goedkoopste taxirit zul je in Bangkok terugvinden, waar je voor slechts $ 2,49 (ongeveer € 1,80) van A naar B kunt worden gebracht.

Martini

Als je even onderuit wilt zakken met een lekkere martini na een lange dag cultuursnuiven, zul je in Parijs waarschijnlijk liever een colaatje nemen, want daar betaal je voor een droge martini al snel $ 35,50 (ongeveer € 25). Het beste kun je in Kaapstad, Zuid Afrika, van dit alcoholische drankje genieten. Daar kost een martini slechts $ 4,36 (ongeveer € 3)

Pizza

Amsterdam stond bijna bekend als de stad met de duurste pizza’s - $ 30,18 volgens de Trip Index (ongeveer € 21), maar in Tokio zijn de pizza’s toch prijziger. Daar betaal je zo’n $ 35,43 (ongeveer € 25). Daarentegen zijn in Kaapstad ook de goedkoopste pizza’s te vinden. Voor $ 5,66 (ongeveer € 4) kun je daar je honger al stillen.

Hotel

Na zo’n dagje op zoek te zijn gegaan naar de beste budgetaankopen en goedkoopste eetgelegenheden, ben je wel toe aan een goede nachtrust. Een viersterrenhotel in Parijs komt je dan duur te staan, want hier betaal je voor een overnachting zo’n $ 362,28 (ongeveer € 258), terwijl je in Bangkok al voor $ 85,71 (ongeveer € 61) in een luxueus hotel verblijft.

Kijk voor het volledige onderzoek van TripAdvisor op de Trip Index.

 

bron: www.columbusmagazine.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.