Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 11 november 2011 @ 00:29 door Travelboy , 1235 keer bekeken

Het Portugese Guimarães is in 2012 Culturele Hoofdstad van Europa. Het Portugees Verkeersbureau zal dit de komende tijd nadrukkelijk onder de aandacht brengen van de Nederlandse reiziger.

 

Porto en Lissabon zijn nog altijd de best bezochte steden van Portugal, dus de keuze om het relatief onbekende Guimarães om te dopen tot Culturele Hoofdstad lijkt niet voor de hand te liggen. Toch is de stad wel degelijk van grote historische waarde voor het land. “Op deze plek is namelijk in 1128 de Portugese natie geboren”, aldus Pedro Mello Breyner en Florbela Baltazar van het Portugees Verkeersbureau.
 

Verblijf in een pousada
 Guimarães is een bescheiden stad met ongeveer 50.000 inwoners en ligt nabij Porto en de Douro-vallei. “Het historische centrum staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is zeer bezienswaardig. De oude markt is prachtig en bezoek zeker ook het indrukwekkende kasteel van Guimarães. Een verblijf in één van de twee pousadas, Santa Marinha da Costa of Nossa Sra. Da Oliveira, is zeker aan te raden.” Volgend jaar zal de stad, met tal van festiviteiten, extra de moeite waard zijn. Grote kunstenaars en artiesten uit heel Portugal zullen acte de présence geven en het is dé gelegenheid om kennis te maken met lokale producten.

 

Combineren
 Guimarães is eenvoudig te bereiken via de luchthaven van Porto, met je huurauto sta je er vervolgens in ongeveer een uur. Een bezoek aan de culturele hoofdstad is uitstekend te combineren met de fraaie stad Porto en de schilderachtige Douro-vallei, dit gebied staat bekend om de fantastische wijnen zoals de Vinho Douro en Vinho Verde. Een riviercruise over de Douro maakt je trip compleet.
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.