Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 20 juli 2011 @ 01:43 door Travelboy , 1168 keer bekeken

Voor verstokte rokers is reizen geen pretje. Vanwege het wereldwijde antirookbeleid zijn er op met name luchthavens en hotels nog maar weinig plekken waar reizigers ongestoord een sigaret op kunnen steken. Het nieuwe internationale online platform Smokers-United.com (’voor en door rokers’) speelt hierop in.

Smokers-United.com biedt reizigers in zes verschillende talen relevante informatie over rookfaciliteiten op vliegvelden, in hotels en in bars/restaurants. Bijzonder is dat via de online community hotelkamers kunnen worden geboekt.

Bij de classificatie van de rookfaciliteiten wordt niet alleen gekeken naar de aanwezigheid van hotelkamers voor rokers, maar wordt ook de aanwezigheid van rookruimtes, balkons en patio’s in kaart gebracht. Bij het verzamelen en updaten van deze informatie worden ook bezoekers van de site betrokken.

“Sinds nationale en internationale wetgeving is aangescherpt, wordt het aantal plekken waar rokers een sigaret of sigaar kunnen opsteken beperkt”, zegt mede-initiatiefnemer Marco Lobatto. Door een platform te beginnen met informatie over rookfaciliteiten wordt tegemoet gekomen aan een groeiende behoefte onder rokers.”

Volgens Lobatto willen rokers niet worden weggezet als ongewenste gasten. “Wij wil samen met de rokersgemeenschap een statement maken richting ondernemers in de hospitality branche: wij hechten belang aan goede rookfaciliteiten.”

 

bron: www.reisinbeeld.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.