Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 22 november 2011 @ 19:40 door Travelboy , 1277 keer bekeken

Onderzoek uitgevoerd door YouGov in opdracht van Amadeus, wereldleider in computerreserveringssystemen (CRS), toont aan hoe de diensten van het spoor over lange afstand moet evolueren om aan de veranderende vraag van reizigers te voldoen.

Meer dan 7000 treinreizigers in zes landen (Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk) werden ondervraagd in het onderzoek dat zich vooral toespitst op de voorkeuren en verwachtingen van de reizigers over reizen via het spoor over lange afstand. De resultaten tonen grote verschillen tussen de zes landen en bieden waardevolle inzichten voor spoorbedrijven die de reiservaringen van hun klanten proberen te verbeteren.

77 procent van de ondervraagden verkiest te reizen met een hogesnelheidstrein in plaats van met het vliegtuig of de auto. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de aangename reiservaring, een lager risico op verstoringen en vertragingen en een goede verbinding met andere diensten (autoverhuur, vluchten).

Bijna 60 procent van de respondenten gaf aan graag op voorhand tickets voor verschillende vormen van vervoer tijdens een reis te kunnen boeken. Verder willen reizigers toegang tot internet en andere vormen van entertainment op voorhand kunnen reserveren (46%) en de mogelijkheid krijgen om snel doorheen de check-in en veiligheidscontroles te gaan (38%).

Meer dan de helft van de ondervraagde treinreizigers vindt het vooral belangrijk dat spoorbedrijven kennis hebben van hun totale reisroute (aansluitende vluchten, hotelovernachtingen en autohuur). Ook vinden ze dat spoorbedrijven zich moeten bewust zijn van hun favoriete bestemmingen.

Wanneer er gepolst werd naar hun verwachtingen van een internationaal treinstation in 2014, vindt 70 procent vooral comfortabele zithoeken en ontspanningszones belangrijk, gevolgd door de mogelijkheid om mobiel betalingen uit te voeren (40%).

“The renaissance of rail is truly underway. The next three years will see the transformation of rail as it firmly establishes itself as a truly international form of high speed travel. The survey results provide insights into what rail travellers demand of rail companies in the future if they are to make rail a real option for cross-border journeys. The next frontier is to deliver a seamless travel experience based on knowing the needs and expectations of tomorrow’s traveller and this survey goes some way towards meeting that challenge", zegt Thomas Drexler, hoofed van Amadeus Rail.

Alle resultaten van het onderzoek zijn hier terug te vinden.

 

bron: www.travelupdate.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.