Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 14 april 2011 @ 19:34 door Travelboy , 1413 keer bekeken

Met een Nederlandse gids per fiets of te voet op pad door één van de dertien populairste steden in Europa (+ New York): dat eenvoudige concept maakt het Nederlandse Baja Bikes Tour zeer succesvol. Gedurende drie uur leren Nederlanders de meer en minder bekende kanten van de stad kennen.

 

spanje-sevilla-fietstour
Met kleine groepjes en per fiets of te voet een stad leren kennen met een Nederlandstalige gids: Baja Bikes Tour is daarmee zeer succesvol, zoals hier in Sevilla.

Het van origine Nederlandse bedrijf biedt fietstoers en stadswandelingen onder begeleiding van een ervaren Nederlands sprekende local al aan sinds 2005. Het hoofdkantoor is nog steeds gevestigd in Barcelona en in Spanje organiseert Baja Bikes daarnaast stadstours in Madrid, Valencia, Sevilla en Málaga.

Fietstour door Londen en Parijs

Vorig jaar trok Baja Bikes de Spaanse grenzen over om zich te vestigen in Londen, Rome, Parijs, Berlijn en Wenen. De reacties in deze wereldsteden zijn dusdanig positief dat de oprichters hebben besloten om de fiets- en wandeltoers met gids ook in Boedapest, New York en Amsterdam op te zetten. Vanaf april 2011 kan men daar nu ook terecht, als individu of met een grote groep.

Toers in je moerstaal
Baja Bikes orgaiseert toegankelijke, informatieve en bovendien leuke stadstoers. Altijd met een gids die letterlijk en figuurlijk de taal van de klant spreekt. Uit onderzoek in 2008, verricht door de Hogeschool van Amsterdam, is gebleken dat toeristen het op prijs stellen om in de eigen taal rondgeleid te worden tijdens een informatieve excursie in de stad.

Engelsen in het engels

Dit geldt ook voor toeristen uit andere landen. Daarom leidt Baja Bikes Engelsen in het Engels, Spanjaarden in het Spaans en Duitsers in het Duits door de stad. Zo krijgt de klant daadwerkelijk het hele verhaal in zijn eigen taal.

Internet:
www.bajabikes.eu.


bron: www.opreisgids.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.