Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 12 januari 2020 @ 00:02 door Travelboy , 793 keer bekeken

Deutsche Bahn verlaagt de ticketprijzen voor langeafstandsvervoer in Duitsland met 10 procent. Ook NS International verlaagt de prijzen naar haar Duitse bestemmingen.

 

De tariefsdaling is ingegaan per 1 januari en maakt onderdeel uit van het Duitse klimaatpakket. De Duitse overheid wil treinreizen over langere afstanden stimuleren en heeft daarom de BTW op treintickets verlaagd van 19 naar 7 procent.

 

Deutsche Bahn, waarvan de Duitse overheid de enige aandeelhouder is, heeft deze verlaging doorgevoerd in de treintickets op de Intercity Expres (ICE). De tariefsdaling geldt voor tickets voor het gewone tarief, het speciale tarief en ook voor aanvullende services, zoals een fietsticket. Ook de Bahncard 100 wordt tien procent gunstiger. De vervoerder verwacht dat de maatregelen 5 miljoen extra passagiers per jaar opleveren. Het is voor het eerst in 17 jaar tijd dat Deutsche Bahn de tarieven op treinreizen verlaagd.

 

Voor de BahnCard 25 en 50 geldt de daling niet, maar daarover wil Deutsche Bahn nog in gesprek met de overheid. De ticketprijzen voor het stadsvervoer zijn gemiddeld met 1,7 procent gestegen.

 

NS International voert de tariefsdaling ook door, op de rechtstreekse ICE Amsterdam-Frankfurt, Amsterdam-Keulen en Amsterdam-Berlijn. Op het Nederlandse deel van de reis betaalt de reiziger nog 9 procent BTW, terwijl over het Duitse deel ook 7 procent wordt betaald.

 

bron: www.ovmagazine.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.