Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 06 maart 2020 @ 01:10 door Susan- , 766 keer bekeken

Nederlanders die op vakantie gaan naar Turkije hebben vanaf 2 maart 2020 geen visum meer nodig wanneer ze maximaal negentig dagen per half jaar in het land willen verblijven. Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat dit document vanaf die dag vervalt voor toeristen uit Nederland, en ook voor België, Oostenrijk, Spanje, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

 

Met de afschaffing van het visum wil Turkije meer toeristen aantrekken en tegelijk de economische en culturele banden met de landen verder aanhalen, aldus het ministerie. Marjanne de Kwaasteniet, de Nederlandse Ambassadeur in Turkije zegt in een tweet: “We zijn blij met deze positieve stap van de Turkse autoriteiten.”

 

Langer dan 90 dagen Turkije? Dan heb je alsnog een visum nodig

 

Wil je langer dan 90 dagen vakantie vieren in Turkije? Dan heb je nog steeds een visum nodig. Vraag in zo’n geval het e-visum aan.

 

In 2013 werd het e-visum geïntroduceerd. Dit visum vraag je voor j e vakantie online aan en krijg je via de mail toegestuurd. Handig, want dat betekent minder lange rijen op het vliegveld. En het is ook nog eens goedkoper dan het ouderwetse visum. Een e-visum kost 20 dollar. Dat is, afhankelijk van de wisselkoers, ongeveer 17 euro. Het aanvragen van een e-visum voor Turkije is heel eenvoudig. Er zijn meerdere websites waarop je het kunt doen, maar de officiële site is die van het Turkse ministerie.

 

De aanvraag gaat in 3 stappen en kost zo’n 3 minuten:

  • Stap 1: invullen van alle benodigde informatie, zoals je naam en je paspoortgegevens en wanneer je op vakantie gaat.
  • Stap 2: de betaling. Dit kan met Visa, MasterCard of iDeal.
  • Stap 3: downloaden van je e-visum. Mits jouw aanvraag is goedgekeurd, krijg je een downloadlink via de site en in je inbox.

Als je aankomt in Turkije ziet de beambte die jouw paspoort checkt meteen of je een e-visum hebt. Maar het is verstandig om je visum ook te downloaden op je smartphone, iPad of laptop. Wil je dubbele zekerheid? Print ‘m dan ook



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.