Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 14 april 2020 @ 01:31 door Travelboy , 723 keer bekeken

Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie heeft mensen afgeraden een zomervakantie te boeken dit jaar omdat het nu onmogelijk is een betrouwbare voorspelling te doen over hoe de verspreiding van Covid-19 dan zal zijn.

 

'Niemand kan op dit moment betrouwbare voorspellingen doen voor juli en augustus', zei Von der Leyen tegen het tijdschrift Bild. Dat is slecht nieuws voor bedrijven in de toeristische sector die hopen wat liquiditeit te verkrijgen met vroege boekingen en zo snel mogelijk weer in bedrijf te zijn om het zo belangrijke hoogseizoen te redden.

 

Von der Leyen sprak zich ook uit over het gebruik in de reissector van tegoedbonnen in plaats van het terugstorten van geld aan klanten, zoals dat nu gebeurt in landen zoals Spanje, België, Frankrijk en Duitsland, om reisbureaus en touroperators wat lucht te geven. Volgens Europese regels moeten die hun klanten beide opties aanbieden, dus zowel de mogelijkheid om een tegoedbon te krijgen voor hun gecancelde reis of een terugstorting van hun geld.

 

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.