Blogposts
Blog
Geplaatst op vrijdag 16 oktober 2020 @ 00:51 door Travelboy , 977 keer bekeken
De technologische revolutie in de reiswereld wordt versneld door de COVID-19 pandemie. De ontwikkelingen zijn fantastisch, maar maken ook inbreuk op de privacy. Apps, gezichtsherkenning en slimme producten kunnen het luchtverkeer en oversteken van landsgrenzen gemakkelijker maken. Doordat veel dingen contactloos verlopen en je wachtrijen kunt vermijden, ben je beter beschermd tegen ziekteverwekkende virussen.
Nieuwe technologieën kunnen er ook voor zorgen dat we sneller weer normaal kunnen reizen. Zo werken het World Economic Forum en The Commons Project samen aan het CommonPass-initiatief. Dat heeft tot doel overheden in staat te stellen om te controleren of iemand op COVID is getest en uiteindelijk is gevaccineerd.
Dergelijke innovaties brengen echter risico’s met zich mee. Voor een waarschuwing over reistechnologie en gegevensbescherming hoeven we maar naar een recent voorval met de voormalige Australische minister-president Tony Abbott te kijken. Die plaatste een foto van zijn instapkaart van Qantas Airlines op Instagram, waarna een hacker de code scande en het paspoortnummer van de voormalige minister-president bemachtigde.
Papieren tickets zijn wat ouderwets. Maar dit verhaal laat goed zien dat cybergluurders hun vaardigheden op het gebied van HTML-scannen en datamining maar al te graag voor goede of slechte bedoelingen inzetten. In het geval van Abbott legde de hacker beveiligingsfouten bloot om mensen ervan te weerhouden hun instapkaarten en andere gevoelige documenten op internet te gooien. De luchtvaartmaatschappij schroefde vervolgens de beveiligingsprotocollen op.
Hoe kun je je persoonsgegevens beschermen wanneer je een wereld vol nieuwe reistechnologie betreedt?
Lees verder op: National Geographic NL reizen
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.