Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 22 april 2020 @ 11:50 door Travelboy , 862 keer bekeken

Buitenlanders die naar de Canarische eilanden willen, zijn pas vanaf oktober weer welkom, zegt de president van de eilanden Ángel Víctor Torres in El Mundo. Hij wil de hotels vanaf juli eerst openstellen voor de lokale bevolking. Daarna zouden ook mensen uit andere delen van Spanje welkom zijn. Buitenlandse toeristen moeten wachten tot het laatste kwartaal.

 

De economische gevolgen voor de eilanden zijn enorm, stelt Torres. “Een hotel op Gran Canaria of Tenerife waar tweeduizend mensen kunnen overnachten, neemt elke dag vijfduizend eieren af. Mensen in de landbouw en elders hebben daardoor een baan.”

 

Torres dringt er bij de Spaanse overheid op aan om met een economisch herstelplan te komen. Ook vindt hij dat er reclame moet komen om de Canarische eilanden aan te prijzen als ‘veilige gebieden’.

 

bron: www.joop.nl



Reacties

  • Travelboy
    vrijdag 24 april 2020, 00:41

    Ik ga er vanuit dat mijn kroatië reis in juni niet door gaat, maar heb toch nog een beetje hoop dat mijn trip in oktober naar Corsica wel door gaat

  • Susan-
    woensdag 22 april 2020, 14:20

    Ik denk dat je het reizen naar andere landen beter een jaar kan uitstellen tot dat de hele crisis voorbij is. Veiligheid en gezondheid gaat voor plezier reis.

    ik ben blij dat ik vorig jaar 2 x ben geweest. Dat kunnen ze niet meer afnemen.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.