Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 24 juni 2020 @ 00:01 door Travelboy , 899 keer bekeken

Vandaag verscheen in de New York Times een artikel over het heropenen van de grenzen naar landen buiten Europa of buiten de Europese Unie. Het is enige tijd bekend dat de EU mikt op een objectief kader waaraan landen moeten voldoen om reizen van en naar de Europese Unie weer mogelijk te moeten maken. Hieruit blijkt opnieuw dat de EU haar eigen corona-toestand als referentiekader zal nemen met als belangrijkste parameter het aantal nieuwe gevallen per dag over een periode van 14 dagen voor een land. Deze landen zullen vervolgens op een witte lijst komen.

 

Proces in eindfase

 

De finale beslissing over het heropenen van de grenzen wordt verwacht voor 1 juli, waardoor men begin volgende week het nieuws mag verwachten naar welke landen buiten de EU er weer gereisd mag worden. Hierbij zal de belangrijkste parameter het gemiddeld aantal coronavirus gevallen per dag zijn over een periode van 14 dagen. Voor Europa is het gemiddelde momenteel 16 gevallen per 100.000 inwoners. De EU gaf reeds aan dat deze andere landen een “gelijkaardige corona-toestand” moeten hebben. In deze fase zijn de Europese diplomaten nog steeds aan het onderhandelen met landen wereldwijd, de doelstelling is namelijk dat er wederkerigheid is bij het openen van grenzen zodat verkeer in beide richtingen mogelijk is. Landen waar er een akkoord mee is komen op een witte lijst.

 

Witte lijsten

 

Momenteel zijn er twee lijsten. Eén lijst van 47 landen met aantal gevallen lager dan het gemiddelde van de EU (16 gevallen per 100.000 inwoners), en een tweede lijst van 54 landen waar het gemiddeld aantal gevallen oploopt tot 20 per 100.000. Een concept van beide lijsten werd gedeeld met de New York Times door hoog-geplaatsten en zou onder meer China, Vietnam, Oeganda en Cuba bevatten. Grote landen zoals Verenigde Staten, Brazilië en Rusland lijken hierbij uit de boot te vallen gezien de relatief hoge aantallen nieuwe coronavirus gevallen op huidig moment.

 

bron: https://travelunlimited.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.