Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 24 september 2020 @ 00:02 door Travelboy , 754 keer bekeken

De wintersport: veel Nederlanders kijken er al maanden van tevoren reikhalzend naar uit. Bent u ook fan en vraagt u zich af of u er goed aan doet om nu al uw reis naar de sneeuw te boeken? Wij zetten een aantal aandachtspunten voor u op een rij.

 

Wat zijn de risico’s?

 

Als u nu een wintersportvakantie boekt, is dat niet zonder risico. Het reisadvies voor de typische wintersportlanden kan van de één op andere dag veranderen, waardoor u er misschien niet meer heen mag als Nederlander. Zo’n negatief reisadvies kan ook ontstaan tijdens uw vakantie en dan wordt er aangeraden om zo snel mogelijk naar Nederland terug te keren. Dit kan hoge (onverwachte) kosten met zich meebrengen.

 

Met name de kosten voor langer verblijf en het vervoer naar huis kunnen hoog oplopen. Soms dekt de reisverzekering dit, maar vaak kent het verzekerde bedrag een plafond, waardoor u alsnog zelf de portemonnee moet trekken.

 

Pakketreis

 

Het risico op extra kosten bij een veranderend reisadvies is te verkleinen door een pakketreis te boeken. In dit geval is de reisorganisatie verantwoordelijk voor uw terugreis naar huis en loopt u dus niet de kans dat u veel geld moet uitgeven aan een reis naar huis.

 

Een ander bijkomende voordeel is dat de reisorganisatie uw wintersportreis zal annuleren als het reisadvies in het vakantieland veranderd als u nog niet vertrokken bent. U heeft dan automatisch recht op geld terug. Dit zijn ze wettelijk verplicht omdat ze de reis bij een negatief reisadvies niet meer kunnen leveren zoals afgesproken. Vaak krijgt u een voucher aangeboden, maar deze hoeft u niet te accepteren.

 

ANVR en SGR

 

Een pakketreis kan dus veel kopzorgen voorkomen, maar let wel op waar u boekt. Doe dit altijd bij een organisatie die is aangesloten bij de ANVR en de SGR. De ANVR is de branchevereniging van de reiswereld en de SGR is het garantiefonds. Door bij zo’n bedrijf uw reis te boeken weet u zeker dat zij aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo kunt u een klacht indienen bij de geschillencommissie als u er niet uitkomt met de organisatie en bent u beschermd tegen faillissement. Als de reisorganisatie failliet gaat, krijgt u via een garantiefonds toch nog het geld terug van uw reis.

 

Wel of niet boeken?

 

Nou is de vraag: wat is wijsheid? Wel of niet boeken? MAX Ombudsman Jeanine Janssen zegt er het volgende over: “We leven in een vrij land. Als er geen reisbeperkingen zijn naar een land, dan kan je ervoor kiezen om te gaan. Schat voordat je boekt alle risico’s in en maak op basis daarvan je beslissing.”

 

bron: www.maxvandaag.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.