Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 22 januari 2020 @ 00:05 door Travelboy , 979 keer bekeken

Verre reizen zijn de laatste jaren steeds meer in trek. Het wordt gemakkelijker om ze te boeken en om je voor te bereiden op de reis. De vliegtickets worden ook steeds goedkoper en daarom is het voor veel jongeren mogelijk om deze verre reizen te maken. Des te belangrijker is het om te checken of deze vijf bestemmingen al in jouw bucketlist voor 2020 te vinden zijn!

 

Sri Lanka

 

Een prachtige combinatie van natuur, cultuur, historie en architectuur vind je in Sri Lanka. Tijdens een reis over dit fijn begaanbare eiland kun je onder andere genieten van verschillende safari’s, de mooiste zonsopgangen en ongelofelijk lekker eten. Op iedere straathoek verkopen ze curry’s en andere lekkernijen. Met een groepsreis door Sri Lanka beleef je alle hoogtepunten van het land en hoef je niet alles zelf uit te zoeken. Je kunt prachtige hikes maken en op de toppen van de bergen foto’s schieten waar iedereen van het thuisfront jaloers op is. Sri Lanka biedt een hele mooie verdeling tussen het authentieke en ouderwetsenoorden en het hippere zuiden. Omdat het een relatief klein eiland is, kun je gemakkelijk beide kanten een bezoek brengen.  

 

Thailand

 

Thailand is een populaire bestemming voor zowel rondreizen als strandvakanties. Zoek tijdens een reis de rustige plekjes op en ontdek de authentieke kant van Thailand. Het is een fijn en toegankelijk land en de opties zijn eindeloos. Het vervoer is erg makkelijk, bijvoorbeeld door middel van verschillende slaaptreinen. Het uitgaansleven in de grote steden bruist en is altijd gezellig. Om de tegenstelling compleet te maken, vind je de benodigde rust juist weer bij verschillende watervallen en langs de witte stranden. Vergeet niet een kokosnoot te drinken (of een paar) want deze zijn erg lekker en zelfs gezond.

 

Vietnam

 

Vietnam is een typisch Aziatisch land: druk, gezellig, chaotisch en met een prachtige natuur. Je kunt veel activiteiten in die groene natuur beleven, zoals hiken, klimmen of kajakken. Nog een ander bijzondere activiteit in Vietnam is sandsliding! Vlieg met je board over vlakke zandvlaktes en proef letterlijk je vrijheid (en de droge zandkorrels). Deze activiteiten kun je bijvoorbeeld ook in de vorm van groepsreizen doen. Bovendien geniet je dan van onder andere een cruise en een gave snorkelduik

.

Canada

 

Canada is een bestemming waar velen niet meteen aan denken als ze een verre reis gaan maken, terwijl het ontzettend veel te bieden heeft. Het is een van de weinige plekken waar je zowel van echte zomerzon als van een skipiste kunt genieten. Zelf door Canada reizen kan erg prijzig zijn omdat het vervoer er redelijk duur is. Samen gaan met een groepsreizen jongvolwassenen is daarom dé oplossing. Met een groep trek je een tijd door Canada en bezoek je zowel Nationale Parken als gletsjers en natuurlijke warme baden. Canada is een werkelijk droomland waar al je ideeën over cowboys, stoere mensen en ijsgebieden werkelijkheid worden.

 

Jordanië

 

 Geweldige uitzichten, droge vlaktes, prachtige wateren en een bijzondere cultuur kenmerken het Jordanese grondgebied. Aan unieke ervaringen geen gebrek, zoals een duik in de dode zee die zo zout is dat je bijna bovenop het water blijft drijven. Bezoek de architectuur die volledig uit de natuur opgebouwd is en daarom ook vlekkeloos overgaat in de oranjeachtige rotspartijen. Ook boottochtjes en snorkelsessies behoren tot de vele mogelijkheden. Het onderwaterleven bevat een grote diversiteit aan vissen en kleurrijke planten.

 

Bali

 

Indonesië, maar Bali in het bijzonder, mag je eigenlijk in je reisleven niet overslaan. De combinatie van natuur, cultuur, feestjes en stranden is ideaal om er een paar weken te vertoeven. De rijstvelden in het licht van de zonsopkomst zijn adembenemend en de golven zijn perfect om je surfskills te verbeteren! Je zou het niet zeggen maar in Bali is fietsen een hele fijne manier om je te verplaatsen en daar zijn wij Nederlanders natuurlijk erg blij mee. In veel gebieden is het vrij vlak en kun je de velden en dorpjes op de fiets verkennen. De paradijselijke stranden zijn er om van je rustdagen te genieten en wie weet neem je er nog wel een yogalesje bij. Vergeet zeker niet een van de tempels te bezoeken. Je kijkt je ogen uit naar de architectuur en de details van deze wonderlijke gebouwen.

 

Griekenland

 

Griekenland is een enorm veelzijdig land. Misschien heb je Griekenland wel eens een bezoekje gebracht tijdens je enthousiaste tienerjaren of met je ouders op een camping. Nu is het tijd om een ander gezicht van Griekenland te leren kennen. Wellicht door een bezoek aan de verschillende eilanden, of een grote stad zoals Athene. De oude Griekse en Romeinse cultuur kun je bij veel opgravingen bewonderen. Tijdens een bezoek aan de onontdekte dorpjes zul je de echte authentieke Grieken ontmoeten (die enorm vriendelijk en gastvrij zijn). Ook de toeristische bestemmingen zijn een heerlijke plek om te verblijven. Griekenland staat namelijk bekend om de vele badplaatsen en de mooie stranden en bovendien kun je er heerlijk eten!

 

bron: www.reistips.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.