Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 23 april 2020 @ 00:05 door Travelboy , 825 keer bekeken

“We zijn als ANVR na overleg met diverse partijen, en rekening houdend met de maatregelen van de overheid zoals kenbaar gemaakt op 21 april jl., tot de conclusie gekomen dat vakantiereizen tot 29 mei niet kunnen worden uitgevoerd. Deze reizen moeten dan worden geannuleerd en klanten hebben dan natuurlijk recht op een SGR-voucher”, zegt Frank Oostdam (voorzitter van de ANVR).

 

Halverwege de maand mei evalueert de ANVR de situatie en komt zo nodig met een aangepast, nieuw advies. Oostdam: “Het is overigens wellicht mogelijk dat een beperkt aantal reizen wel kan worden uitgevoerd met een vertrekdatum voor 29 mei. De reisorganisatie neemt in dat geval contact op met de klant om dat te bespreken. Uitgangspunt moet natuurlijk wel zijn dat de pakketreis kan worden uitgevoerd conform de afgesproken pakketreisovereenkomst.”

 

Restantbetaling


“Op dit moment kunnen we nog met onvoldoende zekerheid zeggen of reizen met vertrekdatum vanaf 29 mei 2020 kunnen worden uitgevoerd. We raden reisorganisaties zo nodig aan contact op te nemen met hun klanten om te bekijken wat de beste oplossing is in hun specifieke situatie. Voor deze reizen vanaf 29 mei geldt in veel gevallen dat binnenkort de restantbetaling moet worden voldaan door de klant. De algemene regel blijft dat als je voor later dit jaar een vakantie hebt geboekt, je uiterlijk zes weken voor vertrek gewoon je resterende reissom moet betalen. Zolang deze reis tenminste niet door de touroperator is geannuleerd. Vaak kan het dan beter zijn de reis om te boeken naar een latere datum”, aldus Oostdam.

 

bron: www.travelpro.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.