Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 02 april 2020 @ 00:37 door Travelboy , 873 keer bekeken

NBTC monitort de komende tijd relevante indicatoren die ons inzicht kunnen geven in het effect van de coronacrisis op het gedrag van bezoekers. Denk daarbij aan het zoek- en boekgedrag, maar ook het sentiment onder potentiële reizigers. Er wordt momenteel gewerkt aan een dashboard om deze informatie eenvoudig toegankelijk voor u te maken. Tot die tijd bieden wij u de relevante cijfers in PDF-vorm aan. Hieronder een aantal take-outs.

 

Sentiment potentiële bezoekers: zorgen nemen toe

 

Volgens een studie van DVJ Insights groeien de zorgen over de coronacrisis enorm. Dit heeft een sterk negatief effect op de behoefte om te reizen. Bijna zes op de tien Nederlanders heeft hun vakantieplannen voor de zomer uitgesteld en bijna de helft twijfelt of zij dit jaar op vakantie gaan, gezien de maatregelen in sommige landen. De afgelopen twee weken gaf ruim de helft van de ondervraagden via onze poll op Holland.com aan dat het coronavirus een (zeer) grote invloed heeft op hun plannen om Nederland te bezoeken. Waar Duitsers een week eerder hun reisplannen naar eigen zeggen nauwelijks lieten beïnvloeden door het virus, is dat in een week tijd sterk veranderd. Bijna zes op de tien Nederlanders heeft hun vakantieplannen voor de zomer voorlopig uitgesteld en bijna de helft twijfelt of zij dit jaar op vakantie gaan, gezien de maatregelen in sommige landen.

 

Flinke daling in zoek- en boekgedrag van -50%

 

In het bezoek aan Holland.com is er de afgelopen maand een flinke daling te zien van maar liefst 50 procent. De sterkste daling zit in het websitebezoek vanuit Italië, met wel 57 procent minder sessies ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, en de minst sterke daling vanuit België, met een daling van 40 procent. De sterke dalingen in bezoekersverkeer op Holland.com nemen vooral toe vanaf week 10 van 2020. Eén van onze OTA-partners ziet dat het aantal mensen dat begin maart op hun platform zoekt is gehalveerd. Het aantal mensen dat een boeking maakt, neemt zelfs nog sterker af.

 

Bezoekgedrag: bezettingsgraden hotels naar ongeveer 12%

 

De bezettingsgraden van hotels in Amsterdam en de rest van Nederland zijn de afgelopen week flink gekelderd naar respectievelijk 12,6 procent en 12 procent. De verwachting is vooralsnog dat deze daling de komende weken verder doorzet.

 

Lees hier de volledige informatie in PDF-vorm.



Reacties

  • Susan-
    donderdag 2 april 2020, 03:38

    Nou als deze periode over is heb ik ook geen behoefte meer om een vakantie teboeken. Ik zit zonder werk thuis voor de komende tijd, ben blij als ik weer naar het werk kan gaan.

     

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.