Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 06 november 2020 @ 00:30 door Travelboy , 661 keer bekeken

Even de corona pandemie ontvluchten en genieten van een vakantie is momenteel niet makkelijk. Mocht je toch naar een code geel land willen afreizen, of lekker eigen land willen ontdekken, dan zijn er gelukkig nog wat mogelijkheden. Zolang de hotels open zijn, kan je ervan uitgaan dat de coronamaatregelen goed in acht worden genomen. Maar waarschijnlijk vind je het fijner om je eigen appartementje, huisje, pipowagen of plekje te hebben. Gelukkig is daar Airbnb die je daarmee prima kan helpen. En om zeker te zijn dat het allemaal clean is, heeft Airbnb nu speciale COVID-19 schoonmaakregels opgesteld.

 
 

Nieuwe Airbnb regels in tijden van COVID-19

 

Zowel Airbnb-verhuurders en -gasten moeten zich vanaf nu houden aan de verplichte Airbnb COVID-19 richtlijnen. Zo moet iedereen zich houden aan het dragen van mondmaskers, social distancing en schoonmaakregels om de coronavirus pandemie te remmen. Volgens Airbnb moeten gasten en hosts de nieuwe COVID-19 regels toepassen als ze met elkaar in contact komen. Iedereen die akkoord is gegaan met de voorwaarden krijgt een speciale badge waarop te zien is dat een accommodatie schoon wordt gemaakt volgens de nieuwe richtlijnen.

 

Speciale Airbnb COVID-19 schoonmaakregels

 

Vanaf 20 november gelden er nieuwe schoonmaakregels vanuit Airbnb. Zo moet iedereen een vijf stappen schoonmaak procedure – genaamd enhanced clean – aanhouden. Deze enhanced clean schoonmaak procedure is ontwikkeld in samenwerking met Airbnb en gezondheids- en medische specialisten en zorgt ervoor dat er nóg veiligere en schonere Airbnb’s worden verhuurd. De vijf stappen zijn; voorbereiden, schoonmaken, ontsmetten, controleren en klaar maken.

 

Regels van overheden gaan voor

 

Ondanks dat er goede nieuwe COVID-19 schoonmaakregels bij Airbnb gelden, gaan de lokale overheidsregels altijd voor. Airbnb hosts krijgen vanaf nu de melding dat ze op een nieuwe manier moeten schoonmaken. Indien hosts zich hier niet aan houden krijgen ze eerst een waarschuwing. Vervolgens kan een tijdelijke ban of zelfs een verwijdering van Airbnb betekenen. Maar ook gasten moeten akkoord gaan met de nieuwe richtlijnen.

 

De regels voor hosts

 

In het kort gelden er de volgende regels voor Airbnb hosts in tijden van COVID-19. Hosts en schoonmakers moeten bij het schoonmaken mondkapjes, handschoenen en beschermende kleding dragen. Daarnaast moet er gewerkt worden met goedgekeurde ontsmettingsmiddelen en moeten oppervlakten die vaak worden gebruikt ook echt worden ontsmet. De volledige richtlijnen en protocollen voor het schoonmaken van een Airbnb tijdens COVID-19 is hier te vinden.

 

bron: www.thehike.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.