Blogposts
Blog
Geplaatst op maandag 16 november 2020 @ 02:33 door Travelboy , 961 keer bekeken
Backpackers zijn er in allerlei soorten en maten. Zelf zal je ongetwijfeld ook tot één of meer van die categorieën horen. Om een beetje duidelijkheid te scheppen worden in deze blog alle backpackers uitgelegd, welk type backpacker ben jij?
Natuurlijk maakt het niets uit welke type backpacker jij bent. Iedereen heeft een eigen reden om heerlijk te reizen en te genieten van de wereld. Toch viel het ons op dat een backpacker vaak gelijkgestemden opzoekt. Iemand die op reis gaat in een tussenjaar zal eerder op de bekende plekken komen, dan een fastpacker.
In de lijst met ‘alle backpackers uitgelegd, welk type backpacker ben jij?’ is de tussenjaar backpacker gemakkelijk te herkennen. Het zijn mensen tussen 17 en 23 jaar, die net een studie hebben afgerond of er een jaartje tussenuit gaan. Deze groep probeert in een jaar tijd drie continenten te bezoeken en je vindt ze vaak op de bekende plekken voor toeristen. Denk aan Azië en Oceanië.
Van alle backpackers die je kunt tegenkomen uit deze lijst zal een ontmoeting met een verzamelaar van paspoortstempels maar heel kort duren, want ze hebben altijd haast. Deze backpackers proberen in een jaar of een half jaar tijd zoveel mogelijk landen te ontdekken. Ze denken dan alles te kunnen zien. Maar wees eerlijk, drie dagen per land is toch veel te kort om het te ontdekken?
Als je een paar dagen meetrekt met de outdoor backpacker kun je daar veel plezier van hebben. Deze backpackers zijn herkenbaar aan de serieuze gear en bergschoenen. Deze groep is overal op voorbereid en het zijn liefhebbers van wildkamperen. Als je wilt leren survivallen moet je met een outdoor backpacker meereizen.
Het is nauwelijks nodig om de flashpacker uit te leggen. Meer dan de helft van hun bagage bestaat uit elektronica en digitale spullen. Zoals een smartphone, camera, e-Reader, laptop en soms zelfs een drone. Je komt ze alleen tegen in de luxere hotels, want voor deze groep is wifi van levensbelang.
Onbezorgd chillen is weggelegd voor de hippy backpacker. Dit type vind je vooral buiten de gebaande paden. Ze zijn herkenbaar aan een knotje, veel armbanden, een olifantenbroek en ze lopen meestal op blote voeten. Tijdens de reis worden tattoos verzameld en ze maken zich nergens druk over. Het motto van de hippy backpacker is ‘go with the flow’.
Een spirituele backpacker herken je vrij gemakkelijk vanwege de diepzinnige gesprekken die ze met je over het leven willen voeren. Vaak hebben ze een aantal weken een cursus gevolgd bij een yoga-leraar in Thailand, India, Nepal of ergens anders in Zuidoost-Azië.
Backpackers die op zoek zijn naar hun eigen ik lijken erg op de spirituele backpackers. Het verschil is dat dit type backpacker probeert zichzelf tot het uiterste te pushen door andere dingen uit te proberen. Zoals minder eten dan ze gewend zijn of dingen doen buiten hun comfort zone. ‘Gelukkig worden’ staat bij deze backpackers centraal.
Als collega backpacker heb je weinig aan de insta-backpackers stellen. Dit type backpackers zijn stelletjes op een roze wolk, die de wereld rondtrekken. Hun voornaamste bezigheid is een aantal droombestemmingen aan te doen. Ze maken op die plekken verliefde foto’s van elkaar en nemen die op in hun reisverslag op Instagram. Sommige insta-backpackers stellen vinden het leuk om samen met andere stellen op te trekken.
Party backpackers staan ook wel bekend als hangover backpackers. Dit type backpacker kun je beter uit de weg gaan als je niet van een feestje houdt. De helft van de tijd vieren ze feest, waarbij lekker wordt gedronken. De andere helft van de tijd zijn ze bezig om hun roes uit te slapen. Dit type backpacker, vaak afkomstig uit Ierland, Engeland of Australië, is bijzonder luidruchtig en niet het meest prettige reisgezelschap.
Backpacken is een goede manier om voor vrij weinig geld een prachtige reis te maken. Maar de extreem gierige backpackers slaan daarin volledig door. Zelfs in uiterst goedkope landen als Sri Lanka of Thailand proberen ze nog af te dingen op een overnachting of een maaltijd.
Kijk uit voor backpackers die vroeger al een keer op dezelfde bestemming waren. Deze groep is herkenbaar aan de verhalen, die ze aan iedereen vertellen, dat het vroeger allemaal beter was. Tijdens hun afwezigheid is het land afgetakeld en de authenticiteit is nu ver te zoeken.
Backpackers die op kosten van hun ouders rondtrekken, feest vieren en rondstrooien met geld zijn ook vrij gemakkelijk te herkennen. Soms is het slim om met deze backpackers aan te pappen, vooral als ze hun luxe leventje met anderen willen delen.
Backpackers met grote idealen zijn vaak bereid om vrijwilligerswerk te doen. Deze groep komt zichzelf tijdens hun reis vaak tegen. Want dan realiseren ze zich dat er wel wat meer nodig is om de wereld een beetje beter te maken.
Backpacken is allang niet meer iets voor jongeren die de wereld willen ontdekken. Je ziet steeds vaker complete families die aan het backpacken zijn. Soms zijn het ouders die hun kinderen op een andere manier met de wereld willen laten kennismaken. Maar soms zijn het ook ouders die op latere leeftijd met hun kinderen willen ontdekken wat het backpacken nu precies inhoudt.
Dankzij – of ondanks – de Coronatijden, is er ook een nieuwe soort backpacker gekomen. De backpacker die wat meer naar de rustigere en meer onontdekte plekken gaat. Lekker binnen eigen land of binnen Europa blijven om daar te genieten van hoe mooi het dichtbij eigenlijk ook is. En daarbij is het vaak nog een stuk duurzamer ook.
bron: www.thehike.nl
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.