Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 02 september 2020 @ 00:17 door Travelboy , 756 keer bekeken

Na 15 jaar is het tijd voor een update van Google Maps. Nieuwe kleuren en gedetailleerde straten bij navigatie. Het kan altijd beter.

 

Je zou het bijna vergeten maar het is ondertussen al 15 jaar geleden dat Google Maps het levenslicht zag. En wat je misschien ook niet helemaal beseft is dat de kaartenapplicatie onze manier van navigeren totaal heeft veranderd. Van wandelen tot vliegen, de applicatie kent alle mogelijke routes die je maar wil. Deze week heeft Google nieuwe kaarten voorgesteld. Die zijn kleurrijker en gedetailleerder.

 

Google Maps

Vlnr: Oud versus Nieuw.

Google Maps

Nieuwe gedetailleerde straten.

 

Google Maps

 

Door de update wil Google het mogelijk maken dat je op basis van de kaart gemakkelijker kan zien waar er natuur is, ijs en steden of wegen. Het bedrijf gebruikt daarbij het zogenaamde HSV kleurenmodel, dat maakt het mogelijk dat je in één blik veel sneller de verschillende ‘lagen’ in een kaart kan vaststellen. Iets wat bij de huidige kaarten zeer moeilijk is.

 

En daar blijft het niet bij. Ook als je gaat inzoomen of navigeren heeft Google ervoor gezorgd dat de kaarten gedetailleerder zijn. Het zal binnenkort bijvoorbeeld mogelijk zijn om te kijken op de kaart waar voetpaden en fietspaden liggen. Ook de vorm en breedte van straten en steegjes zal veel beter overeenkomen met de werkelijkheid.

 

Londen, New York & San Fransisco zijn de eerste grootsteden die deze nieuwe gedetailleerde kaarten gaan krijgen. Nadien zullen andere steden wereldwijd ook volgen.

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.