Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 08 juni 2020 @ 00:01 door Travelboy , 744 keer bekeken

Alle 17 paalkampeerterreinen van Staatsbosbeheer gaan na de coronacrisis niet meer open. Bepaalde gebruikers veroorzaakten te veel overlast op deze kampeerterreinen zonder voorzieningen midden in de natuur. De stichting Wild-Kamperen reageert teleurgesteld.

 

Staatsbosbeheer zag de overlast steeds meer toenemen, Zo werd steeds vaker werd vuur gebruikt, afval en toiletpapier achtergelaten en werden vernielingen aangebracht. Ook werd met meer tenten (maximaal 3 per terrein) op de terreinen verbleven dan toegestaan en langer overnacht (maximaal 72 uur). Toezicht en handhaving bleek door het grote oneigenlijke gebruik van de paalkampeerterreinen niet langer haalbaar.

 

Teleurgesteld
Stichting Wild-Kamperen.nl reageert teleurgesteld en maakt zich zorgen over verplaatsingseffecten. De stichting verwacht een grotere druk op andere locaties en een toename van recreanten die gaan wildkamperen. Nog in 2019 maakte de stichting een uitgebreid rapport waarmee de overlast moest worden aangepakt. Een betere informatievoorziening, een registratiesysteem voor gebruikers en extra locaties moesten de problemen te lijf gaan.

 

Stichting Wild-Kamperen.nl heeft Staatsbosbeheer laten weten alsnog gezamenlijk opzoek te willen naar een passend alternatief. De stichting doet hierbij een beroep op de publieke functie die Staatsbosbeheer als overheidsorganisatie heeft; namelijk invulling geven aan recreatieve functies van bos, natuur en landschap. De stichting onderzoekt daarnaast de mogelijkheid om zelf paalkampeerplaatsen op te zetten en te beheren. Een grote groep gebruikers heeft al te kennen gegeven zich hiervoor in te willen zetten. Hiervoor is de stichting op zoek naar terreinen die beschikbaar zijn voor dit doel.

 

De gesloten terreinen
De 17 paalkampeerterreinen van Staatsbosbeheer lagen in Zuid-Holland (5), Noord-Brabant (5), Zeeland (3), Utrecht (2) Flevoland (1) en Overijssel (1).

 

Nu Staatsbosbeheer stopt met paalkamperen blijven er in Nederland nog verschillende paalkampeerplaatsen over, veelal op particulier terrein. Kijk voor locaties op wild-kamperen.nl.

 

bron: www.nritmedia.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.