Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 26 april 2020 @ 14:33 door Travelboy , 830 keer bekeken

Airbnb is een online platform waar je overnachtingen kan boeken. De naam staat voor Air Bed & Breakfast, welke eigenlijk verwijst naar een te boeken luchtbed. Zo werden vroeger luchtbedden verhuurd aan reizigers die voor weinig geld in een stad wilden overnachten. Inmiddels wordt het door miljoenen mensen gebruikt (ook door luxe bedden te verhuren). Voor verhuurders is het een ideaal platform om wat extra te verdienen met het verhuren van kamers die ze toch over hebben. Voor anderen is het een perfecte manier om tijdens een reis te overnachten op hele unieke plekken. Lees meer over alles wat je moet weten van Airbnb want voor iedereen is het een aanrader!

 

Wat doet Airbnb?

Airbnb is ooit opgericht met de gedachte dat er veel particulieren zijn die een kamer over hebben omdat ze die ruimte niet nodig hebben of omdat ze een tijdje op vakantie zijn. Voor een lage prijs was het dan mogelijk om dat kamertje te boeken en dus eigenlijk bij een local in huis te overnachten. Inmiddels wordt het platform ook door grotere bedrijven gebruikt om hun kamers te verhuren. Het aanbod is dus veel groter geworden dan vroeger en het is niet meer zeker dat je bij een local logeert.

 

Hoe weet ik of de verhuurder te vertrouwen is?

Om te kunnen huren en verhuren op Airbnb, moet je een account aanmaken. Dat is natuurlijk normaal op een website, maar bij Airbnb moet je daar echt veel informatie voor uploaden. Als iemand amper gegevens ingevuld heeft, dan kun je de conclusie trekken dat het wellicht iets minder te vertrouwen is. Andersom, wanneer je als verhuurder het profiel van de potentiële huurder niet vertrouwt, kun je deze op basis daarvan weigeren. Daarnaast is het gemakkelijk om persoonlijk contact met de ander te krijgen en kun je zien hoe vaak ze al via Airbnb verhuurd hebben.

Airbnb moedigt bovendien heel erg aan om reviews te plaatsen en dat gebeurt dan ook veelvuldig. Huurders plaatsen stukjes over de verhuurder en de kamer en verhuurders kunnen ook reviews plaatsen over jou als huurder. Gebruikers kunnen deze (als ze slecht zijn) niet zomaar verwijderen. De beste en erkende verhuurders krijgen van Airbnb de status “Superhost”. Als je bij een van hen boekt, weet je dus bijna zeker dat je goed zit. Mocht je nou goed achtergrondonderzoek gedaan hebben en valt het alsnog tegen? Dan kun je altijd contact opnemen met Airbnb, die over een goed functionerende klantenservice beschikt.

 

Wat tref je aan wanneer je boekt met Airbnb?

Stel je boekt een kamertje op Airbnb, wat kun je dan verwachten? Je kunt bijvoorbeeld overnachten bij een gezin wiens kinderen het huis uit zijn en die dus een kamer over hebben. Je kunt echter ook terecht komen in een hotel die speciaal ingericht is om via Airbnb hun kamers te verhuren. Door goed de advertentie te lezen weet je van tevoren precies wat je boekt. Uiteraard staan er ook allerlei bijzondere overnachtingsplaatsen op Airbnb, zoals campers en caravans.

Hoe werkt de betaling en is dit veilig?

De betaling van de kamers geschiedt vooraf en via Creditcard aan Airbnb. Je ziet precies hoe de prijs is opgebouwd en hier komen daarna geen extra kosten meer bij. Airbnb houdt dit bedrag vast tot 24 uur nadat de gasten aangekomen zijn op bestemming. Dit stimuleert de verhuurder om te zorgen dat de huurder de kamer aantreft zoals hij beloofde. Op de website van Airbnb vind je precies wat de voorwaarden zijn rondom betaling, tarieven en restituties. Bij ontevredenheid kun je namelijk gewoon contact opnemen met Airbnb, dat hoeft niet noodzakelijk via de verhuurder te lopen.

 

Uspěje AirBnB na burze? | Colosseum

 

Wat moet ik doen om via Airbnb een kamer te kunnen boeken?

In enkele simpele stappen, boek (of verhuur) je een kamer via Airbnb. Als eerste moet je een profiel aanmaken. Hoe meer informatie je hierin verwerkt, hoe beter je profiel scoort op betrouwbaarheid. Vervolgens zoek je interessante kamertjes om te huren op basis van allerlei filters die je precies kan invullen naar jouw voorkeuren. Vergeet uiteraard niet om de reviews goed te lezen en om de voorwaarden te checken. Het kan bijvoorbeeld voor jou belangrijk zijn dat je tot kort van tevoren kunt annuleren of dat je huisdieren mee mag nemen. Daarna is het tijd voor contact met de verhuurder. Als je er zeker van bent kun je via dezelfde webpagina meteen reserveren en betaal je aan Airbnb alvast de kosten.

 

bron: www.reistips.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.