Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 22 oktober 2020 @ 01:33 door Travelboy , 722 keer bekeken

Vanaf 1 januari 2021 gelden bij terugkeer uit het Verenigd Koninkrijk de douaneregels voor bestemmingen buiten de EU. Terwijl 86,8% van de reizigers weleens iets leuks of lekkers mee naar huis neemt uit het VK, is er veel onwetendheid over wat vanaf 2021 wel of niet mee terug mag in de bagage.

 

Daarom roept de Nederlandse Douane reizigers op voor vertrek de douaneregels voor deze nieuwe ‘verre’ bestemming te checken. Dit kan eenvoudig via de site of de Douane Reizen app.

 

EngelandSchotland, Wales en Noord-Ierland. In 2019 bezochten bijna 2 miljoen Nederlanders* deze bestemmingen die samen het Verenigd Koninkrijk vormen. Wie vanaf 1 januari 2021 terugkeert vanuit het VK moet rekening houden met de bagageregels voor bestemmingen buiten de EU. Het maakt niet uit of je per ferry, vliegtuig, auto of bus reist. Hoewel Brexit een veelbesproken onderwerp is, blijft de kennis over de gewijzigde douaneregels achter. Dit blijkt uit een peiling onder 1.289 reizigers die affiniteit hebben met het VK.

 

Veel etenswaren mogen niet meer mee

Vooral bij vragen over het meenemen van zuivelproducten, vlees en vis gaat het mis. Onterecht denken veel mensen dat dit soort etenswaren volgend jaar nog gewoon in je bagage mee naar Nederland mogen. De vraag over het meenemen van Cheddar kaas beantwoordde 53,9% van de overvraagden onjuist. Bij clotted cream ging 55,1% de fout in en bij Schotse zalm 42,8%. Dat er vanaf 2021 strikte regels gelden voor flora en fauna, weten de meeste mensen wel. Acht op de tien (80,5%) geven aan dat een stekje van een Schotse distel Nederland niet in mag.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.